7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Belediyede adaletsizliğe taviz yok

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, belediye’ye ait 320 işyerinin kiralarının günün şartlarına göre çok düşük kalması üzerine yeniden ihaleye çıkarılacağını belirtti.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, hak, hukuk ve eşitlik kavramlarının kendileri için vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydederek Isparta Belediyesi’nde bu konularla ilgili asla taviz verilmediğini belirtti. Başkan Balaman düzenlediği basın toplantısında Belediye’nin alacaklarının tahsili, gayri menkullerin kiralarının yeniden belirlenmesi hususlarında basın mensuplarına bilgi aktardı.

Isparta Belediyesi’nin halktan ve esnaftan halen 10 trilyon liraya yakın alacağının bulunduğunu ve bu paraların tahsili için çeşitli yollara başvurduklarını kaydeden Balaman, “Borcunu günü-gününe ödeyen vatandaşımız ile yıllardır savsaklayanı aynı kefede tutmamız bizim yöneticilik anlayışımızla bağdaşmaz. Bu paraların tahsili için başlattığımız su kesme yöntemi devam edecek” dedi.

“BELEDİYE İŞYERLERİ RANT KAPISI OLMUŞ”

Başkan Hasan Balaman Isparta Belediyesi’ne ait bine yakın işyeri bulunduğunu ancak bunlardan bir kısmının halen yıllar öncesinden çok cüzi ücretlerle kirada bulunduklarını belirterek, “Öyle işyerleri var ki, aylık 100 liraya kiraya ödeniyor. Halbuki aynı işyerinin hemen yanında bulunan şahıslara ait işyerlerinin kiraları bin YTL. Bu işyerlerinde kiracı olarak bulunan esnaflarımız haklı olarak bize diyorlar ki, ‘Başkanım, bunların kirasını da yükseltin ya da bunlar çıksın biraz da biz ucuz kiracı olalım.” İnsanlar haklı tabi. Bir de bu işyerleri bugüne kadar kiracılar tarafından rant kapısı olarak kullanılmış. İşyerinde bulunan kiracı buralardan kira katının kat kat fazlası hava paraları istemiş. Biz buna asla göz yumamayız. Bu nedenle de bu tür 320 adet işyerini yeniden ihaleye çıkarıyoruz. Belirlenen muhammen bedel üzerinden istekli olan esnaflar ihaleye girer ve artıran işyerini kiralar” dedi.

Isparta Belediyesi alınan bu radikal karardan sonra adaletsizliği önlediği gibi kira artışları sayesinde Belediye kasasına fazladan 6 bin YTL para girmesini sağlayacak diyen başkan Balaman, Belediye’ye ait her şeyin dolayısı ile halkın malı olduğunu söyledi. Belediye’ye herhangi bir borcu olanın ihaleye giremeyeceğini belirten Başkan Balaman, yıllardır borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş kimselerin işyeri kiralamaları halinde benzer davranış sergileyebileceğini hesap eden Isparta Belediyesi ihale şartnamesine bu maddeyi koyacak.
Halen işyerlerinde kiracı olarak bulunan esnafın da şartnameye uygun olarak ihaleye girebileceğini hatırlatan Başkan Balaman, “Esnafımız işyerimden çıkartılacağım endişesine kapılmasın. Bu bir tasfiye işlemi değildir, bizim amacımız sadece işyerlerinin gerçek değerinde kiraya verilmesini sağlamaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 18:08:38
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 18:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?