30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Belediyede araç takip dönemi

BELEDİYEDE ARAÇ TAKİP DÖNEMİ

Isparta Belediye Başkanlığı, kamu araçlarının amaç dışı kullanımıyla ilgili halktan gelen şikayetleri göz önünde bulundurarak araç takip ihalesi yaptı. Belediye Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, hizmet araçlarının bundan böyle 24 saat takip altında olacağı ve hangi aracın nereye gittiğinin sistem üzerinden görülebileceği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Isparta Belediyesi gerçekleştirdiği ihale ile artık araçlarını 7-24 saat takip altına alacak. Vatandaşların sıkça şikayet konusu yaptığı konuların başında kamuya ait hizmet araçlarının amacı dışında kullanıldığı idi. Isparta Belediyesi de bu şikayetler doğrultusunda hizmet araçlarının takibi konusunda bir ihale açarak artık araçların nerede olduğunu anında kontrol edebilecek. Bu vesile ile açılan ihaleye 6 firma katıldı. Önceki gün ihale komisyonu huzurunda yapılan ihaleye Global iletişim, Muhammed Serdar Taştekin, Asis, İşlem Coğrafi, Arvento ve Yardımcı Enerji şirketleri katıldı. Kapalı zarf teklifi usulünde yapılan ihalede zarflar ihaleye katılanların huzurunda açılarak tek tek kontrol edildi. Komisyon gerekli itiraz süresini ve incelemelerini gerçekleştirdikten sonra kazanan firmadan ürünü satın alacak.”

Açıklamada Belediye Başkanı Yüksek Yusuf Ziya Günaydın’ın da görüşlerine yer verildi. Başkan Günaydın açıklamada, zaman zaman belediye hizmet araçlarının amaç dışında kullanıldığı yolunda ihbarlar geldiğini ancak yapılan araştırmalarda

böyle bir durum yaşanmadığını bildirdi. “Şimdiye kadar personelimiz hizmet araçlarımızı görevinin dışında kullanmamıştır” diyen Başkan Günaydın, açıklamada “Ancak biz tedbir olması amacıyla araç filomuzun tamamını tek noktadan kontrol etmek için araç takip ve filo yönetim hizmeti satın almayı hedefledik. Böylece hizmetlerin daha kısa sürede tamamlanacağını düşündük. Mahallemizin birine bir kamyon ihtiyaç olduğunda oraya en yakın aracı yönlendirmek ve anında çözüme kavuşturmayı planladık. Artık boşta olan araçlarımız ile çalışan araçlarımız tek noktadan kontrol edilecek ve halka hizmet çalışmaları anında tamamlanmış olacak” görüşlerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:37:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?