5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Belediyeden eğitime destek

Isparta’da 2008-2009 Eğitim Öğretim haftası nedeniyle düzenlenen törende Belediye Başkanı Hasan Balaman bir okul daha yapmak için Vali Şemsettin Uzun protokol imzaladı.

Eğitim Öğretim haftası münasebeti ile Hediye Un Fabrikası İlköğretim Okulunda sade bir tören düzenlendi. Öğrencilerin folklor gösteri ve şiirlerinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, “İlköğretimde Türkiye başarılarının oldukça iyi olduğunu orta öğrenimde de bu başarıya ulaşmak için çalışmaların hızla devam ettiğini” söyledi.

Törene katılan Belediye Başkanı Hasan Balaman ise, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımızın eğitimlerine ne kadar katkı yapsak azdır. Çocuklarımızın iyi bir eğitim öğretim alma seferberliği Başbakanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlamıştır. Başbakanımız çocuklarımızın tüm kitaplarını eğitim öğretim başlamadan masalarına bıraktı. Çocuklarımızda ilk ders ile kitaplarına kavuştu. Bu aileler için de büyük bir ekonomik külfetti. İşte bizde imkanı olmayan ailelerimize yardımcı olmak için kırtasiyelerinde yardımcı olduk.

Önümüzdeki günlerde öğrencilerimize burs vererek onlara da katkı sağlamış olacağız diyen Balaman, ayrıca çocuklarımızın daha iyi eğitilmeleri için spor salonları, spor kompleksleri, çim saha, internet evleri ve en önemlisi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’ni çocuklarımıza hediye ettik. Bununla birlikte Belediye olarak öğrencilerimizin modern ve son teknoloji ile donatılmış okulda okuyabilmesi için Yedişehitler ilköğretim okulunu inşa ettik. Halıkent Mahallemizde ise bir kapalı spor salonu inşa ettik. Bu gün Sayın valimiz Şemsettin Uzun ile yapacağımız protokol ile bir okulu daha eğitime kazandırmayı düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ÇOCUĞUUZA GÜVENİNİN İHMALİ DE ELDEN BIRAKMAYIN

Vali Şemsettin Uzun ise, “Ispartamız eğitim ve öğretim açısından Türkiye ortalamalarının üzerinde hatta ilk sıralarda yer almaktadır. Hem okul hem de öğretmen açığı en az olan illerden bir tanesidir. Bunun başarısını da OKS sınavlarında gördük ve Isparta ilk 5 içerisine girdi. ÖSS sınavlarında ise istediğimiz sonuca ulaşamadık ama çıtamızı yükseltmeyi bildik” dedi. Uzun, öğretmenlere seslenerek çocuklara bir aile şefkati ile yaklaşmalarını isterken, ailelere de çocuklarını ihmal etmemelerini söyledi. Özellikle okul giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesini velilerden isteyen Uzun “çocuğunuza güvenin ama ihmal de etmeyin” dedi.

Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman’a da eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek hizmetlerinin devam etmesini diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 13:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?