5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Beş yıl önceki cinayet aydınlatıldı

Isparta'da, beş yıl önce işlenen bir cinayet aydınlatıldı. Olayın meydana geliş zamanını tayin için Türkiye'de ilk kez ceset üzerindeki böcek bulgularından yararlanıldı.

Olay, Yedişehitler Mahallesi'nde 5 Ağustos 2003 tarihinde tek katlı bir evde meydana geldi. Ceset kokularının geldiği ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekibi olay yerinde 45 yaşında kurtlanmış bir erkek cesediyle karşılaşmış, bu cesedin daha önce resmi bir kurumda çalışan ve yalnız yaşayan H.A. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmişti. İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin otopsisinde H.A.'nın 47 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edilmişti.

Faili meçhul cinayetin zanlı veya zanlılarına ulaşmak için araştırmalarını yoğunlaştıran Cinayet Masası dedektifleri, daha önce hırsızlık, yaralama, yağma gibi suçlardan 27 kaydı bulunan F.B.'ye (23) ulaştı. F.B., cinayetin H.A.'nın homoseksüel ilişki teklif etmesi nedeniyle H.H.T. (24), M.Ö. (27) ve M.E.Y. (22) isimli şahıslar tarafından bıçakla işlendiğini kendisinin ise gözcülük yaptığını itiraf etti.
F.B. ve M.E.Y. gözaltına alınırken, cinayet zanlıları M.Ö. ile H.H.T.'nin daha evvel işledikleri bir yağmacılık suçundan dolayı cezaevinde bulundukları öğrenildi. F.B ve M.E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan aydınlatılan bu cinayet, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Çünkü cinayetin işlendiği zamana ceset üzerindeki böcek bulgularından faydalanılarak ulaşıldı. Asayiş Şubesi yetkilileri, beş yıllık bir araştırma sonucu aydınlatılan cinayetin Türkiye'de entimolojik (böcek) bulgularının cinayetin işleniş zamanını tayin için kullanıldığı ilk vaka olduğunu açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 15:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?