30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Bir haftada Türkçe öğrendiler

BİR HAFTADA TÜRKÇE ÖĞRENDİLER

ABD'nin Teksas Eyaleti Harmony Sience Akademisi'nin 7 kız öğrencisi, Isparta Altınbaşak Özel Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak Türkçe öğrenmek için kente geldi. Bir haftada öğrendikleri Türkçe ile şarkılar söyleyen, tiyatro oyunu sergileyen ve halk oyunları gösterisi sunan ABD'li öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.

Isparta'ya gelen ABD'li öğrenciler Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Hafize Gonca Cömert tarafından verilen eğitim sonucu sergiledikleri halk oyunları gösterileri ile beğeni toplarken, söyledikleri Türkçe şarkılar ile izleyenleri şaşırttı. 1 aylık Türkçe kursuna katılmak üzere Isparta'ya gelen ve 1 haftada öğrendiği Türkçe ile 'Katibim' şarkısını söyleyen ABD'li öğrenci Ashley Gentles, düzenlenen Türk Gecesi'nde büyük alkış aldı.

Kendilerine verilen Türkçe isimlerle sahneye çıkan ABD'li öğrenciler Jami Guzman (Ceyda), Anieph Gentles (Elif), Jacklyn Acevedo (Canan), Anicia Gentles (Fatma), Ashley Gentles (Ayşe), Maria Quirino(Meryem) ve Francis Medina (Fatoş), Türkiye'yi ve Isparta'yı çok sevdiklerini söylerken, Türkçe öğrendikleri için de mutlu olduklarını belirtti.

BİR HAFTADA TÜRKÇE ÖĞRENDİLER
BİR HAFTADA TÜRKÇE ÖĞRENDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 15:33:02
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?