30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Böyle kaymakam dost başına

Isparta'nın Yalvaç ilçesi Kaymakamlığı, köylerde ihtiyaç sahipleri için 70 adet dayalı döşeli birinci sınıf ev yaptırdı. Ev sahibi olanlar arasında dul, yetim ve yaşlılar da bulunuyor.

Yalvaç Kaymakamlığı bir yıl önce muhtarlarla işbirliği yaparak "Evsiz İnsan Kalmasın Projesi" başlattı. Köylerdeki ihtiyaç sahipleri tek tek tespit edildikten sonra ev yapılması için hazırlanan projeler Ankara'ya gönderildi. Gerekli ödeneklerin sağlanmasının ardından ihaleye çıkartılan evler kısa sürede tamamlanarak ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından köy ve kasabalarda çoğunluğu dul ve yetim olanların konut ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçen yıl bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kendisinin de bizzat köylere giderek şahısların durumunu incelediğini ifade eden Taşdan, "Gerçekten zor şartlar altında yaşayan ailelerimiz vardı. Evinin çatısı akan, kar yağmur suları içeri giren, camları olmadığı için çocuklarıyla soğukta yaşam mücadelesi veren insanlarımız vardı. Hatta bir vatandaşımız evi göçtüğü için kurduğu çadırda yaşıyordu." diye konuştu.

Devletin sıcak elini bu insanlara uzattıklarını belirten Taşdan, çocuk sayısına göre 50 ile 80 metrekare arasında değişen büyüklükte birinci sınıf ev yaparak ailelere teslim ettiklerini kaydetti.

Şimdiye kadar 70 adet ev yaptıklarını, bununla birlikte içinin eşyalarını da döşediklerini ifade eden Taşdan, “Biz evleri yapıp teslim ettiğimizde evin başında gözyaşlarını tutamayan, içerisindeki eşyaları görünce ne yapacaklarını şaşıran boynumuza sarılıp dua eden insanlar vardı. Muhtaç insanlarımıza yalnız olmadıklarını, onların her zaman yanlarında olduklarını hissettirmek istedik.” dedi.

Nevzat Taşdan, proje hazırlama aşamasında vakıf personelinin ve mütevelli heyetinin fakir, muhtaç, yetim ve özürlü ihtiyaç sahibi vatandaşları tek tek inceleyerek titiz bir çalışma yapıldığını anlattı.

Taşdan, çalışmanın aşamalarını şöyle anlattı: “Yıkılmak üzere olan evlerin fotoğrafları alındı. Daha sonra Sağlık Grup Başkanlığı’ndan da görevli bir ekip evlerde sağlık koşullarının uygun olmadığına dair rapor tuttu. Bunun üzerine en ihtiyaç sahibi muhtaç vatandaş seçilerek, hane nüfusları gözetilerek 50 – 80 metrekare arasında değişen büyüklükte evler yapıldı."

Kaymakamlık tarafından kendisine ev yapılan Hasan Şapçı isimli vatandaş ise Kaymakam Nevzat Taşdan'ın duyarlılığı sayesinde başını sokacak bir ev sahibi olduğunu kaydetti.

Evinin çok eski ve ahşap olmasından dolayı göçtüğünü belirten Şapçı, "Gidecek bir yerimiz olmadığı için yıkılan evimin yanına çadır kurarak yaşamımızı sürdürmeye çalışıyorduk. Kaymakamlık bize ev yaparak, içerisini eşyalarla donattı. Rüyamızda bile görsek inanmazdık. Artık bizim de sıcak bir yuvamız olacak. Kış geliyor ne yapacağız diye kara kara düşünmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Şapçı, evinin teslim sırasında sevinçten ağladığın belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 

CHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:33:11
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?