5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Bu cihaz sadece SDÜ'de var

BU CİHAZ SADECE SDÜ'DE VAR

Damar tekniği ile vücuttaki tüm hastalıkları 5 dakikada teşhis edebilen 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmete girdi.

Cihazın açılışı için için SDÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törende önce cihazın önemi anlatıldı, ardından cihaz açılışı gerçekleştirildi. 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazını tanıtan SDÜ Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yeşildağ, büyük bir travma sonucu hastaneye gelen bir hastanın 5 dakika içinde vücudundaki tüm tetkiklerin yapılabileceğini dile getirdi.

Cihazın oldukça maliyetli olduğunu belirten Yeşildağ, 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazının üniversite hastaneleri arasında sadece SDÜ'de bulunduğuna dikkat çekti. Bu durumun gurur verici olduğunu belirten Yeşildağ, cihaz ile inceleme hızında ciddi bir artış yaşandığını söyledi

KULLANIM ALANLARI

Cihazın özelliklerini anlatan Yeşildağ, "Cihazla beyin, boyun, böbrek, bacak damarlarının yanı sıra solunum, barsak, sanal sistoskopi işlemlerini de çok rahatlıkla yapabilmekteyiz. Tüm bu hastalıklarla ilgili tanıyı en kısa sürede veriyoruz ve tedavi sisteminin kısa sürede yapılmasını sağlıyoruz" dedi.

BİR ADIM ÖNDEYİZ

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, böyle bir cihazı hastaneye kazandırdıkları için gururlu olduğunu belirtti. Kısa sürede tanı imkanının sunulmasıyla tedavideki başarının da artacağını dile getiren Kutluhan, "Üniversitemiz, diğer üniversitelerden bir adım önde" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 09:14:05
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?