30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Bu da ebru rekoru!

ISPARTA'DA 47 METREDE 'EBRU' REKOR DENEMESİ

Isparta ve Burdur'da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 47 metre uzunluğunda ebru uygulaması rekor denemesi yapıldı.

Bu yıl Isparta ve Burdur'da da çeşitli etkinliklerle kutlanan 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bir rekor denemesine sahne oldu. Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın öncülüğünde, 47 metre uzunluğunda geleneksel Türk el sanatı ebru uygulaması rekoru için IYAŞ Park AVM seçildi. Akdeniz Üniversitesi Ebru Topluğu Öğreticisi Mukadder Kavas'ın öncülüğünde yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu tarafından 47 metre uzunluğunda kurulu stand üzerinde, Isparta 2. Noteri Yüksel Yalçın'ın gözetiminde ebru

uygulaması gerçekleştirildi. Rekor denemesine IYAŞ Park'a gelen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Saat 15.00'te start alan uygulamada öğrenciler, suya çizdikleri renkli motifleri kağıda yansıtmak için çaba gösterdi. Rekor denemesinin sekteye uğramaması için, titiz bir çalışma sergilendi.

Rekor denemesi Noter kanalıyla Guinness Türkiye Temsilciliği'ne iletilecek.

 

48'İNCİ FESTİVALDE 48 METRELİK EBRU

Altın Portakal Film Festivali'nin 47'incisi yapılması nedeniyle rekor denemesinin de 47 metre uzunluktaki ebru uygulamasını kapsadığını belirten Antalya Kültür Sanat Vakfı Organizasyon Görevlisi Leyla Yıldız, daha önce Trabzon'da 45 metre uzunlukta yapılan denemenin başarısız olduğunu söyledi. Ebru sanatının etkin şekilde tanıtılması için bu denemenin yapıldığını ileten Yıldız, "Tarihten gelen bu sanat şu anda altın çağını yaşıyor. Biz de festival kapsamında sanata destek için böyle bir organizasyon

tertipledik. Noter huzurunda rekor denemesi yapılacak ve Guinness Türkiye Temsilciği'ne iletilecek. Gelecek yıl yapılacak 48. festivalde 48 metre uzunluğunda rekor denemesi yapılması düşünülüyor. Bu deneme Isparta'ya hayırlı olsun" dedi.

ISPARTA'DA 47 METREDE 'EBRU' REKOR DENEMESİ
ISPARTA'DA 47 METREDE 'EBRU' REKOR DENEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 17:15:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülsüm IP: 81.214.245.xxx Tarih : 4.11.2010 15:21:11

Çok güzel bir çalışmaydı.. Mukadder Hoca'mın ekibinde olmak çok güzel bir duygu.. Sonsuz teşekkürler sunuyorum ona...