4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

'Bu kitapçıda 'Pamuk' kitabı satılmaz'

Isparta’da ünlü yazar Orhan Pamuk’a yönelik protestolar devam ediyor. Bir kitapevi, Orhan Pamuk’a ait kitapları satmama kararı aldı.

Isparta’nın Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar’ın kamu kurum ve kuruşlarındaki Orhan Pamuk’a ait kitapların toplatılması talimatını vermesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Sivil toplum örgüt temsilcilerinin yaptıkları basın açıklamasında Orhan Pamuk’a ait resimleri yırtarak çöpe atmasının ardından, Bilim Kitapevi’nin sahibi Fevzi Çakmak Orhan Pamuk’a ait kitapları satmama kararı aldı. Çakmak, kitapevinin raflarına "Burada Orhan Pamuk Eserleri Satılmamaktadır" şeklinde yazı astı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Fevzi Çakmak, Orhan Pamuk’un Ermeni soykırımıyla ilgili Türkiye aleyhinde açıklama yapmasını içine sindiremediğini söyledi.

Pamuk’un bu tavrından vazgeçmediği sürece eserlerini satmayacağını ifade eden Çakmak, "Yüzyıllardır Türkler ve Ermeniler birbirlerini anlayarak kardeşçe yaşamışlardır. Osmanlı’nın dağılma sürecinde dış güçlerin kışkırtmasıyla Ermeniler, Anadolu’nun bazı yerlerinde kardeşçe yaşadığı insanları katletmişlerdir. Bunu toplu mezarlardan anlamak mümkün. Dünyada Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için asılsız olayların sanki soykırım gibi gösterilmesini düşmanlardan görmek benim anlayacağım bir şeydir. Fakat Türkiye’de doğmuş, aynı havayı teneffüs etmiş ve belki de yakınlarından bazılarının Ermenilerce katledildiğini düşündüğüm, Anadolu insanlarının katkılarıyla bir yere gelmiş bir kişinin bu tavrı sergilemesini içime sindiremiyorum. Orhan Pamuk’u kınıyor, bu tavrından vazgeçmediği sürece eserlerini satmayacağımı belirtiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:54:14
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?