30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Bu taş böbreğinden çıktı!

BÖBREĞİNDEN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞ ÇIKTI

Isparta Devlet Hastanesi'nde Mustan Ertürk isimli 48 yaşındaki hastanın böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Ercan Baş, "Bu tıpta çok az rastlanılan bir olay" dedi.

Isparta Devlet Hastanesi Üroloji Servisi'ne böbrek ağrısı tanısıyla yatan 48 yaşındaki Mustan Ertürk'ün böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıkarıldı. Üroloji Uzmanı Dr. Ercan Baş tarafından yapılan muayenesinde böbreğinde taş olduğu tespit edilen hastadan ameliyatla taş alındı. Dr. Ercan Baş, bu tür vakaya tıp alanında çok az rastlanıldığını belirterek, "Hasta bize yaklaşık 1 hafta önce sol yanda ağrı ve taş şikayetiyle geldi. Hastanın taş tanısını biz koymadık. Daha önce taş tanısı konulmuştu. Hastaya burada yaptığımız tetkiklerde gerçekten oldukça büyük bir taş olduğunu gördük. Yaklaşık 4x5 santimetre boyutlarında bütün halinde bir taş çıkardık" dedi.

Tek olarak bu şekilde büyük taşın çok nadir rastlanılan bir taş olduğunu ifade eden Dr. Baş, "Tabii böbrekte odacıklarda ayrı ayrı parçalar vardır. Hepsini toplarsak daha büyük taş olabilir ama tek seferde bu kadar büyük bir taş çok nadir görülen bir durum. Gerçekten oldukça büyük bir taş. Operasyon yaklaşık 1,5 saat sürdü ve taşı aldık" diye konuştu.

Mustan Ertürk ise, "Böbreğimde bu kadar büyük bir taş olduğunu tahmin etmiyordum. Ağrı yapmıyordu ama sol tarafımda bir ağırlık vardı. Ameliyat olduktan sonra ağırlık kalmadı. Ameliyatım çok iyi geçti. Kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Doktoruma çok teşekkür ediyorum" dedi.

BÖBREĞİNDEN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞ ÇIKTI
BÖBREĞİNDEN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 18:00:03
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 18:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?