30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Buse’nin büyük başarısı

BUSE’NİN  BÜYÜK BAŞARISI

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İstanbul’da bulunan Darüşşafaka Koleji giriş sınavını kazanan Zehra Ulusoy İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Buse Erkmen’i altın ile ödüllendirdi.

Ispartalı Buse Erkmen’i, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve Buse Erkmen’in annesi Serpil Erkmen ile birlikte makamında kabul eden Vali Ali Haydar Öner, “Darüşşafaka için Türkiye genelinde bu sınava giren 1974 öğrenciden seçilen ve sınav kazanan 47 öğrenciden biri Buse” dedi.

ÜLKENDE HİZMET VERMEYİ AMAÇLAMALISIN

Vali Öner, Buse Erkmen’in doktor olmak istediğini öğrendiğinde ise “Bir insan ne istiyorsa, normal bir çalışma temposu ile o hedefe ulaşır. Doktor olmak istediğine göre biraz normalin üstünde çalışman lazım. Özellikle seni yetiştirenlere karşı vefa borcunu ödemek için, ülkemizde hizmet vermeyi amaçlamalısın. Yani doktor olayım, Amerika’ya gideyim, İngiltere’ye gideyim amacı içerisinde olmamalısın. Buna beyin göçü diyorlar. Emperyalistlerin sömürdükleri en önemli değerdir beyin göçü. Ona itibar etmemelisin. Türkiye’nin imkanları belki daha azdır ama, Türkiye’ye hizmet vermenin onuru, kıvancı daha büyüktür” dedi.

Türkiye’de sadece 120 öğrencinin alındığı Darüşşafaka Koleji sınavını kazanarak 120 öğrenciden biri olma başarısı gösteren Buse Erkmen, ilköğretim 4’üncü sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar Darüşşüfaka’da yatılı ve burslu olacak eğitim görecek. Buse Erkmen, üniversite sınavlarında da başarılı olursa, üniversite bursu da Darüşşafaka Vakfı tarafından karşılanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 19:41:02
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 16:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?