5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Büyükler vurdu, küçükler kurtardı

Isparta'da çocuklar tarafından baygın halde bulunarak veterinere götürülen 'Aslan' isimli köpek, yapılan ameliyatın ardından yaşama döndürüldü.

Güral Gümüş, Burak Armağan ve Oğuzhan Erçiftçi isimli üç arkadaş, Aslan adını verdikleri sokak köpeğini baygın halde bulunca veteriner hekime götürdü. Hemen ameliyata alınan Aslan için 45 dakika süren bir operasyon gerçekleştirildi.

Veteriner Hakim Emin Işık, köpeğin birkaç gün içerisinde tamamen iyileşeceğini belirterek, ona bakacak gönüllü hayvan severler olduğunu söyledi. Işık, "Köpek öğleden sonra baygın halde çocuklar tarafından buraya getirildi. Köpek vurulmuştu. Ayağına saplanmış saçmalar vardı. Saçmalar eklem yerlerine saplanmıştı. Saçmalar kurşuna benziyordu. Hemen ameliyata aldık, narkoz vererek ayağına saplanmış saçmaları çıkardık Sağ ön ayağından iki saçma çıktı. Ameliyat yaklaşık 45 dakika sürdü Doku temizlendi ve dikiş atıldı. Şu anda durumu gayet iyi. Birkaç gün konuğumuz olacak. İyi bir bakımdan sonra yeniden yürümeye başlayacak" dedi.

Vurulan sokak köpeğini veterinere götürerek örnek teşkil edecek bir davranış sergileyen çocuklar ise, Aslan'ın yeniden hayata dönmesinden oldukça mutlu olduklarını söyledi.

İlköğretim öğrencisi Güral Gümüş, "Köpeği baygın halde bulduk. Arkadaşlarımla kucaklayıp getirdik. Sağolsun veteriner ağabey onunla ilgilendi ve ameliyat etti. Şimdi eskisi gibi yeniden yürüyebilecek. Mahallemizin köpeği kurtulduğu için çok mutluyuz. Onu hiç yalnız bırakmayacağız" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 22:38:11
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 22:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?