5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Cami inşaatı yardım bekliyor

Isparta'da, 2007 yılında Davraz Mahallesi Hafız İbrahim Demiralay İlköğretim Okulu arkasında yapımına başlanan ve yüzde 80'i tamamlanan Bilal-i Habeşi Camii'nin Ramazan ayına yetiştirilmesi için 150 bin TL'ye ihtiyaç var.

Bilal-i Habeşi Camii Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet İpekçi, çok az işi kalan cami inşaatının tamamlanması için hayırseverleri göreve davet ederken, elektronik mail yoluyla da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu'ndan destek istedi.

Isparta'nın 3. büyük camisi için bugüne kadar 300 bin TL harcandığını ve inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını belirten Mehmet İpekçi, "Geriye kalan işler için 150 bin TL'ye daha ihtiyacımız var. Caminin nakkaş işleme, pencere kapı doğrama, taban tahtası döşeme, çini işleme ve kök kaplama işleri duruyor. İnşaatın bitmesi için İl Müftülüğü'ne başvurdum. Müftü İsmail Öncel'in de bilgisi dahilinde hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. İlla 'para desteği verin' demiyoruz. Hayırsever vatandaşlar bu kalan işleri yaptırmayı üstlenseler bile razıyız" dedi.

800 metrekarelik alana kurulu Isparta'nın 3. büyük camisini Ramazan ayına yetiştirmek arzusunda olduklarını belirten İpekçi, şunları söyledi: "Caminin bir an evvel tamamlanması konusunda destek vermeleri için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Diyanet İşleri'ne e-mail gönderdim. Acilen bu işin bir yerinden hep birlikte tutmamız gerekiyor. Belediye yönetiminden, milletvekillerinden ve Ispartalı işadamlarından da bize destek çıkmalarını istiyoruz."

İpekçi, yardım yapmak isteyenlerin 0532 738 07 87 nolu telefonu arayabileceğini bildirdi. İpekçi,ya da Kuveyt Türk Bankası Bilali Habeşi Camii 521370-4 numaralı banka hesap numarasına yardımların ulaştırılabileceğini anlattı.

Bu arada cami içerisinde açılan küçük bir bölümde günde beş vakit namaz kılınabiliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?