3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Çandır, Bodrum'a rakip

Isparta’nın Sütçüler İlçesi’ne bağlı Çandır Köyü’nde Safari sezonu açıldı. Günde 200’e yakın turistin ziyaret ettiği Çandır doğası ve tarihi ile Türkiye’de ikinci Bodrum olma hedefinde.

Isparta’nın Sütçüler İlçesi’ne bağlı Çandır Köyü’nde yayla turizmi start aldı. Nisan ayında başlayıp Aralık ayına kadar devam eden ve bahar aylarında günde 200’e yakın yaz aylarında ise günde 600’e yakın turistin 2 veya 3’er günlük ziyaretlerde bulunduğu Çandır’da turizm alt yapısı da geliştiriliyor.

TARİH VE DOĞA İÇ İÇE

Ada, Şahin Kalesi, Sığırlık Kalesi gibi tarihi değerlerinin yanı sıra Yazılı Kanyon ve yaylaları ile hem tarihi olarak hem de doğası ile Isparta’nın en büyük değerleri arasında bulunan Çandır, en çok Safari gruplarının ilgisini çekiyor. Nisan ayında başlayan turizm sezonu ise Aralık ayına kadar sürüyor.

Nisan ayından Haziran’a kadar günde ortalama 200’e yakın yabancı turistin ziyaret ettiği bölge, Haziran Ekim arasında ise günde 600’e kadar çıkan turist gruplarını ağırlıyor. Ekim Aralık ayı arasında da bu sayılar düşse de turizm devam ediyor.

TUR OPERATÖRLERİ İLE ANLAŞMALI

Çandır’da bugüne kadar turizme yönelik çalışmaları ile bölge turizminin canlandırılmasında önemli hizmetlerde bulunan Baysallar ailesinden Turizm ve Otelcilik mezunu Ali Baysal Haziran ayına yetiştirilmek üzere bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan pansiyon yapıyor. 100 yataklı apart otel yaptıkları belirten Ali Baysal, tur operatörleri ile günde 3 tur anlaşmalarının bulunduğunu ve bölgede çok önemli bir şekilde altyapı eksikliği bulunduğunu belirterek, potansiyele karşılık altyapının yetersiz olduğunu söyledi. Ali Baysal, yaz döneminde ise günde 3 olan turların 6-7 ye çıktığını kaydetti.

MUHTAR: EVLERİMİZDE ÇOK TURİST YATIRDIK

Bölgedeki turizm altyapısının yetersiz olduğunu ve bu nedenle köylünün gelen turistleri evlerinde yatırdığını belirten Çandır Köyü Muhtarı Ömer Baysal ise, hedeflerinin Çandır’ı Türkiye’nin ikinci Bodrum’u yapmak olduğunu ifade etti. Bütün çalışmalarının köyde turizm altyapısına yönelik olduğuna değinen Muhtar Ömer Baysal, yabancı turistlerin yanı sıra iç turizm de önemli bir yere sahip olduklarını dile getirdi. Muhtar Baysal, Çandır’ı tercih eden yabancı turistlerin ise genellikle İsrail, Almanya, Fransa ve İngiltere’den geldiğini sözlerine ekledi.

Ramazan Biçici-Kenthaber/Isparta
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 17:35:04
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?