6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Çek akademisyenler Isparta'da

ITSO’nun AB projesi kapsamında Isparta’ya çalışma ziyareti için gelen Doç. Dr. Pavel Kozak, Dr. Antonín Kouba ve Dr. Martin Blaha, ‘Bilinçli Kerevit Avcılığı’ ve ‘Pinter Ağı Donatma’ eğitimlerine katıldı.

Çek Cumhuriyeti’nden gelen akademisyenler, proje kapsamında düzenlenen ‘Türk Sularından Avrupa Marketlerine Türk Kereviti’ konulu seminerde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlerle bir araya gelerek kerevit üretim ve pazarlaması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Konuklar, çalışma ziyareti kapsamında ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz ile TRT Anadolu kanalında yayınlanan ‘Bu Toprağın Sesi’ programına katılarak proje ve kurumlar arası işbirlikleri hakkında bilgi verdi. Konuklar program süresince, 482 kilometrekarelik bir alana sahip ve Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü’nde yetişen kerevitin biyoloji, kültürü, işlemesi ve kerevit sürdürülebilir avlanma ile ilgili sorularını yanıtladılar.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Eğirdir Birimi’ni de ziyaret eden konuklar Yüksek Mühendis Şakir Çınar ile Eğirdir Gölü’nde kerevit avlama fırsatı buldu.

Projenin iştirakçilerinden olan, Türkiye’nin en büyük işleme tesislerinden Şahlanlar Gıda’nın Genel Müdürü Osman Doğan Şahlan tarafından fabrikaya davet edilen konuklar, kerevit ve çeşitli balıkların işlenmesi konusunda bilgi aldı .
Çalışma ziyaretinin son gününde, Şahlanlar Gıda’nın Karacaören barajında bulunan alabalığı üretimi çiftliği ziyaret edilen Çek konuklar, üretim kapasitesi ve baraj hakkında bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2012 Perşembe 18:29:03
Güncelleme :21 Nisan 2012 Cumartesi 17:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?