2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Çevre Bakanı Pepe Isparta'da...

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Isparta’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ilk olarak Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Kovada Milli Parkı’nda incelemede bulundu. Bakan Pepe daha sonra Isparta Valisi İsa Parlak’ı makamında ziyaret etti.

 Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Pepe, Tes-İş Genel Merkezi’nin aynı anda 81 ilde yaptığı açıklamada yer alan, Orman Genel Müdürlüğü’nün baskısı sonucu Orman İş Sendikası üyelerinin, sendikadan istifaya zorlandığı yönündeki iddiasına cevap verdi. Bu durumu bir spekülasyon olarak değerlendiren Bakan Osman Pepe, "Bakanlık olarak işçilerimizin sendikal tercihlerine saygılıyız. Bu demokratik hakları. Türkiye’de sendikalar kuruluyor, yetki alıyor, yetki kaybediyor bunlar bizim dışımızdaki olaylar. Önemli olan işçilerimizin verimli çalışması. Beni ve bakanlığımızı ilgilendiren budur. Bunun takibini yaparız, bunun gereğini yerine getiririz. Ancak bir takım spekülasyonlar oluyor. Her spekülasyona da doğrusu inanmamak lazım" diye konuştu.


Türkiye’de 81 ilde başlatılan torba kömür uygulamasının kusursuz olarak devam edeceğini belirten Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Fire vermeyeceğiz" dedi. Bugüne kadar Türkiye’de hem keseye zarar hem sağlığa zarar kömür yakıldığının altını çizen Bakan Pepe, "Şimdi aldığımız karar hem keseye yarar, hem sağlığa yarar" dedi.
Orman yangınları konusuna da değinen Bakan Pepe, Türkiye ile diğer ülkeler arasında kıyaslama yaptı. İlk olarak Portekiz’i değerlendiren Bakan Pepe, "Portekiz orman varlığı olarak Türkiye’nin beşte biri. Geçen sene Portekiz’de 475 bin hektar orman yandı. Türkiye’de ne kadar yandı, 6 bin 500 hektar. Yani toplam ormanlarının yüzde 15’ini kaybetti Portekiz. Biz Fransa’dan 10 kat, İspanyadan 20 kat, İtalya’dan 15 kat daha iyi durumdayız. Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede en iyi diyebileceğimiz bir ülke. Çünkü bakanlık birimlerimiz, köylümüz, askerimiz, bu işi bir yurt savunması olarak görüyor. O aşk ve şevkle orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bu başarı onun neticesinde elde ediliyor" dedi.


Bakan Pepe, son olarak Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede 100 milyon dolarlık bir bütçe ile hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Bakan Pepe, daha sonra Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ve Ak Parti Isparta İl Teşkilatı’nı ziyareti sonrası helikopter ile Denizli’ye hareket etti.

iha-ısparta
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 11:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?