5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Cezaevine esrar sokacaklardı!

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklulara uyuşturucu hap, esrar ve cep telefonu temin ettiği tespit edilen 2'si gardiyan 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir yapılan takip sonucu, E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklulara uyuşturucu madde temin ettiği tespit edilen 2'si gardiyan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda, cezaevinde bulunan bazı hükümlü ve tutukluların cezaevinde oldukları halde uyuşturucu ticaretini devam ettirme ve yasak maddeleri temin etme çabası içinde olduğunun anlaşıldığına dikkat çekildi. 7 Ekim 2008 günü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda cezaevi kurum görevlileri ile birlikte cezaevi içinde ve dışında olmak üzere yapılan operasyonlar neticesinde 2'si cezaevi infaz koruma memuru olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 135 gram esrar, 20 adet uyuşturucu hap, 1 adet cep telefonu ele geçirildi" denildi.

Operasyonda 20 yıldır cezaevinde görev yaptıkları öğrenilen M.G. ve N.Ö. isimli gardiyanlar ile K.G., N.D. ve V.K. adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 21:26:30
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 21:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?