30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

CHP lideri Isparta'da

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ISPARTA'DA

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı için Isparta'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP içinde türban sorunuyla ilgili fikir ayrılığı bulunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, türban sorunuyla ilgili formül soran basın mensuplarına, "Formülü önce Başbakan'a sorun" dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 2010-2011 Akademik Yılı açılışı için Isparta'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı makamında ziyaret ettiği sırada basın mensuplarının türban sorunuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, 'CHP içinde türban sorunuyla ilgili bir fikir ayrılığı var mı? Bir kamuoyuna böyle yansıyor. Parti içinde ciddi bir dirençle karşılaştığınız söyleniyor' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Kim söylüyor bunu, doğru değil. Parti içinde herhangi bir sorun yok. Belli çevreler bunu sorun olarak yansıtıyor. Biz de o tuzağa düşmemeye özen gösteriyoruz" şeklinde yanıt verdi.

"FORMÜLÜ ÖNCE BAŞBAKAN'A SORUN"

Kılıçdaroğlu, 'Türban sorunuyla ilgili formülünüz nedir' sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı:

"Formülü önce Sayın Başbakan'a sorun. Nedir formülü? Halkın gündemi farklı, iktidarın gündemi farklı. Burada sorumluluk medyaya düşüyor. Medya halkın gündemini yakaladığı zaman halkın sesi olur. İşsizliğin, yoksulluğun olduğu bir yerde, sanayicinin, ihracatçının sorunlarının olduğu bir yerde, üniversitelerin sorunları olduğu bir yerde, HSYK üyelerinin topluca istifa ettiği bir yerde, sizin soracağınız soruların farklı olması lazım. Olayların farklı değerlendirilmesi lazım. Üniversitenin çatısı altındayız doğru. Güzelliklerin olması gereken bir yerdeyiz, yüceltilmesi gereken bir yerdeyiz. Ama suskunluğun egemen olduğu bir yerdeyiz."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:37:05
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?