5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

CHP'de 14 kişi partiden istifa etti

ISPARTA CHP'DE 14 KİŞİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP Isparta teşkilatından 14 kişi istifa etti. İstifaya gerekçe olarak "Demokrasi, parti menfaatlerinin üstünlüğü, eşitlik gibi temel değerlerin partide hüküm sürmemesi" gösterildi.

CHP eski İl Başkan Yardımcısı Atilla Soydemir olmak üzere toplam 14 kişinin istifasına ilişkin basın açıklamasında istifanın gerekçeleri açıklandı.

Açıklamada, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP merkez ilçe başkanlığının Isparta merkezde belediye başkanı çıkarmayacaklarını açıkladığı belirtilerek şöyle denildi: "Bizlerin genel merkezimize yapmış olduğu uyarılar üzerine gerekli ikazlar yapılmış, merkez ilçe başkanlığı son gün belediye başkan adayı çıkarmaya mecbur bırakılmıştır. Ama aday çıkarılmış olmasına rağmen merkez ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili ve hatta belediye başkan adayımız sandık başında bile bir başka siyasi partinin belediye başkan adayının desteklenmesi gerektiği konusunda partilerimize ve halkımıza yerel basın yoluyla telkinlerde bulunmuştur."

CHP'den 14 kişinin istifasına ilişkin basın açıklamasında, "Meclis'teki Kürt açılımı görüşmelerinde ana muhalefet görevi kendilerine verilmiş parti milletvekilleri AK Parti karşısında bizlerin sesini haykırmak yerine meclisi terk ederek sadece biz CHP'lileri değil tüm halkımızı dilsiz bırakmışlardır" denildi.

ÜZÜLEREK AYRILIYORUZ

Açıklamada ayrıca, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Tunceli halkını bebek katili PKK terörü örgütleriyle bir tutan açıklamalarının Tuncelili hemşehrilerimizi olduğu kadar bizleri de derinden yaralamıştır" ifadesi kullanılarak şu görüşler dile getirildi: "Sayın Öymen'in parti menfaatlerini düşünerek istifa etmesi gerekirken bunun tersi doğrultusunda yaptığı açıklamalar bizleri zor durumda bırakmıştır. Kavgamız, sevdamız CHP ve halkımız dedik, hiçbir makam beklentimiz olmadan kol kırılır yeni

içinde kalır anlayışıyla partimizde mücadele etmeye çalıştık ama gelinen nokta ve şartlarda emek, demokrasi, parti menfaatlerinin üstünlüğü, eşitlik gibi temel değerlerin tekrar partimizde hüküm sürdüğü güne kadar parti büyüklerimizi uyarmak adına 'Ata Partimiz' olan CHP'den üzülerek istifa ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 17:25:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 19:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?