5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

CHP’de kongreye doğru...

CHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

CHP Isparta Teşkilatı’nın mahalle ve köy delegeleri seçimleri 22 Kasım’da tamamlandı. İlçe kongrelerini ocak-şubat aylarında yapacak olan partinin il kongresi mart ayında. Büyük Kurultay’ın ise mayısta yapılması bekleniyor.

Kongre sürecine ilişkin bilgi veren CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, köy ve mahalle delegesi seçimlerini tamamladıklarını söyledi. Demokrasiyi içine sindiren CHP’nin merkezde mahalle delegelerini belirlemek için parti binasına sandık koyduğunu ve delegelerin seçimle belirlendiğini belirten Erdoğan, “Üyelerimize seçme özgürlüğünü sunduk. Tek tek köylere giderek üyelerin delegeleri belirlemesini sağladık. Böylece delegeye bir sorumluluk da yüklemiş bulunduk” dedi.

Sıranın kongrelere geldiğini ifade eden Erdoğan, kongre takvimine ilişkin şu bilgileri verdi:

“2010 yılının ocak-şubat aylarında ilçe ve merkez ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra mart ayında il kongresini yapacağız. Şu an kesin bir şey söylemek doğru olmaz ancak 33. Büyük Kurultay’ın mayıs ayında yapılacağı kanısındayım. CHP bu kongre sürecinden daha da güçlenerek, daha büyüyerek çıkacak. Özverili, ülke sevdalısı kadrolarla partimiz Isparta ve Türkiye’ye hizmet için bütün gücünü harcayacak. Kadrolarımızla omuz omuza, el ele verip 2011’de yapılacak genel seçimlerde vatandaşın da desteğiyle partimizi iktidara taşıyacağımızdan hiç şüphemiz yok. CHP’nin ülkeye, ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Bu anlayış doğrultusunda mücadelemiz sürecek. İktidarımız döneminde de ülkeyi bu hale düşürenlerden hukuk önünde hesap soracağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 10:38:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?