5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

CHP'den ortak aday girişimi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Isparta'da ortak aday kararı olgunlaştıktan sonra genel merkezin konuyu değerlendireceğini söyledi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nde düzenlenen 'Uluslararası Türkiye Cumhuriyeti Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılan CHP Lideri Deniz Baykal, bu etkinliğin ardından CHP İl binasında partililerle buluştu. Parti binasında yorgunluk çayı içen Baykal, terör olaylarına ilişkin sorulara Genel Kurul'da konu ile ilgili açıklama yaptığı gerekçesiyle cevap vermedi.

Isparta'da muhalefet partilerinin AKP'ye karşı yerel seçimlerde tek aday çıkarma girişimini değerlendiren Baykal, şöyle konuştu: "Milletvekilimiz, il örgütümüz her türlü çalışmayı yapacaklar. Ortak aday konusunda belli bir olgunluk noktasına gelirlerse bize bilgi verecekler. Biz o zaman devreye gireceğiz. Şu aşamada durumu izliyoruz. Herhangi bir adayla ilgili bir kararımız bir tercihimiz yok. Şu an dinlemedeyiz. Olanları izliyoruz. Bu gelişmeler sonrası partimizin ilkelerine, anlayışına uygun bir tablo
ortaya çıkarsa bize bilgi verirler biz de değerlendiririz."

İl binasında partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Baykal, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Gençlerle bir süre sohbet eden Baykal, SÜ'lü gençlerin ikametgahlarını Isparta'ya aldırıp seçimlerde Isparta'da oy kullanacak olmalarının önemli olduğunu savundu. Baykal, "Seçim kaydınızı burada yaptırmanız çok önemli. Burada 48 bin üniversiteli genç var. Bu 48 bin kişi burada oy kullansa çok güzel olur. Bu Isparta için de bir kazançtır"dedi.

Baykal, Isparta programını tamamlayarak Antalya'ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?