5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

CHP'li Coşkuner: Isparta'nın delisiyim

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman'a yaptığı canlı yayında tartışma davetine yanıt vermemesi üzeine, belediye binası önüne masa getirterek basın toplantısı yaptı.

Kendisini ‘Isparta'nın delisi' olarak nitelendiren Coşkuner, “Kaçtığı yere kadar kovalar, makam odasına çıkar orada da tartışırım” dedi. Bir grup AKP'li ‘yuh' çekerek toplantıyı kesmeye çalıştı. CHP'liler de ‘Sahtekar Balaman ineceksin oradan’ sloganı attı.

Milletvekili Mevlüt Coşkuner, canlı yayında tartışmaya davet ettiği Belediye Başkanı Hasan Balaman'dan olumlu yanıt alamayınca Belediye binası önüne CHP bayrağı ve iki tarafına Atatürk portresi konulmuş masa getirterek basın toplantısı yaptı. Milletvekili Coşkuner, saat 11.00’de geniş önlemler altında yapılan basın toplantısını, arkasına il, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları üyelerini alarak düzenledi.

Milletvekili Coşkuner'in belediyenin hemen önündeki parkta yaptığı toplantıyı AKP’liler yuhalayarak ve ıslık çalarak kesmeye çalıştı. Bunun üzerine CHP'li gençler de slogan atarak karşılık verdi. AKP’liler bir süre sonra belediye binasına girerek yuhalamayı kesti. Coşkuner partililerine “Bakmayın siz o şarlatanlara. Onlar kömüre- demire satılmış, sadaka toplumu olmayı benimsemiş insanlardır. Onların gazına gelmeyin. Buradakiler balık tutmayı bilseydi şimdi burada bağırmayacaklardı. Biz ne sesler kestik. Biz değil, haklılığımız kesiyor bunların sesini” diye seslendi.

Belediye Başkanı Balaman'ı ‘kovalamaya' devam edeceğini söyleyen Mevlüt Coşkuner, şöyle devam etti:
“Ben ‘Isparta delisiyim.' Onu defalarca canlı yayında tartışmaya davet ettim, ama karşıma çıkacak gücü yok. Gelmeyince bugün belediyenin önüne ben geldim, burada konuşuyorum. Tekrar davet ediyorum. Yine gelmezse sonucuna katlanırım, makam odasına çıkar orada tartışırım. Benden kurtuluşu yok. Nereye kadar kaçarsa oraya kadar kovalayacağım.”

Başkan Balaman’ın Isparta’yı kandırarak yol aldığını ancak, bu yolun sonunun geldiğini iddia eden Milletvekili Coşkuner, öğrenci burslarına değindi. Coşkuner, şöyle konuştu:
“Balaman 250 gencin ismini belediyeye asıp ‘CHP bursları kesti' diye ilan etmiştir. Onun ötesinde bununla yetinmeyip CHP’nin tüzel kişiliğine hakaret etmiştir. ‘Hadi oradan' diyorum. Sen geldiğin gibi gideceksin. Senin haddine mi CHP’ye hakaret etmek. CHP bu ülkede dün o savaşları vermeseydi bugün sen namaz da kılamayacaktın, adın da Hasan olmayacaktı. Onun için CHP'ye çatanlar kayaya çarpar. Balaman'a soruyorum; 250 gencin ismini istiyorum, kaç lira burs vermiş onu istiyorum. Sayın Balaman, Kredi Yurtlar Kurumu'na bu 250 genci bildir, oradan Ispartalı gençlere burs verilecektir.”

Konuşmasının bir bölümünde ise ekonomik krize değinen Milletvekili Coşkuner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Kriz teğet geçti' dediğini, ancak, krizin kapıya geldiği halde farkında olmadığını ileri sürerken şöyle devam etti:
“Kriz, ocak ayında kapını çalacak. Şimdiki kriz finans krizidir. Ocaktan sonra halkımıza yansıyacak. Deve ile kuşu bir yere getirdiğin zaman devekuşu olmaz. Devekuşu da kafasını kuma sokup ‘kıçım görünmüyor' diyorsa biz bunların kıçını görüyoruz. Türkiye’yi ucuz bulmadık, Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye’de her partinin içinde aslanlar gibi yurdunu seven insanlar vardır. Onları kucaklıyorum bu mücadeleye devam ediyorum.”

Hasan Balaman’ın evinin camdan olduğunu dile getiren Milletvekili Coşkuner, evi camdan olanın başkasının evini taşlamaması gerektiğini söyledi. Coşkuner “Yoksa onun da evini taşlar camını kırarlar” dedi. İleriki günlerde ‘balonu patlatacaklarını' söyleyen CHP'li Coşkuner, AKP kadrolarının ticaret ilişkilerini, yolsuzluklarını açıklayacaklarını savundu. AKP’deki kadın milletvekillerinin eşlerinin nerelerde görev yaptığını da açıklayacaklarını kaydeden Coşkuner, “Onlar müsteşar oldular. Herkes bunları öğrenecek” dedi.

Konuşmasının son bölümünde küçük soygunların el feneri, büyük soygunların deniz feneriyle yapıldığını iddia eden Coşkuner, “Diğer soygunlar da ‘AK Masa' ile yapılır. Kömür, demir oradan dağıtılır. Ben Isparta delisiyim. Balaman, Isparta delisi bir Mevlüt Coşkuner olduğunu unutuyor. Her ‘AK Masa' bir ‘Deniz Feneridir.' Yakında belediyenin içine geliyoruz” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?