5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Çiftçilere önemli uyarı

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Isparta’da üreticilerin mutlaka ilaçlama ve budama konusunda eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticinin ilaçlama tekniklerini bilmediğini belirten Kutlu, ilaç kalıntılı sebze ve meyvelerin tüketildiğini açıkladı. Isparta Ziraat Odası’ndan sebze-meyve ilaçlamalarına dikkat çağrısı geldi. Hatalı ilaçlama sonucu toprağa karışan tarım ilaçlarının hem toprağı hem de havayı kirlettiğine dikkat çeken Isparta Ziraat odası Başkanı Bayram Kutlu, “Zehir yiyoruz, zehir soluyoruz. Çiftçimizi ilaçlama teknikleri konusunda eksik bilgiye sahip. Hatalı ağaç budamalarından dolayı bir çok ağaç zarar görüyor ve verim düşüklüğü yaşanıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden çiftçileri bilgilendirmeleri konusunda yardım istedik. Önümüzdeki günlerde eğitim çalışmaları başlayacak” dedi.

KOSGEB’lere verilen ‘Can Suyu’ kredilerinden ivedilikle çiftçiye de verilmesi gerektiğini söyleyen Kutlu, “Bu kredi gerekli. Çünkü çiftçi mevcut gücünün üstünde gayret sarf ediyor. Modern damla sulama, örtü altı kontrollü üretim yapıyor. Kredi çekip sera kuruyor. Ürettiğini maliyetinin altında sattığı için krediyi ödemekte zorlanıyor. Evinde bulunan ineğini, danasını satıp ödemeye başlıyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 17:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?