5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Cinsiyet değiştirip, kadın oldu!

Isparta'da 7 yaşından bu yana kendini bayan gibi hisseden 30 yaşındaki Murat Y. SDÜ Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyonla cinsiyet değiştirdi.

Senirkent ilçesinde ikamet eden ve ailesini küçük yaşta kaybettiği için 15 yaşına kadar anneannesi ve dedesinin yanında büyüyen Murat Y., SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisinde operasyon geçirerek cinsiyetini değiştirdi. İsmini de değiştiren Murat Y. 30 yaşına geldiğinde hissettiği gibi yaşamak için cinsiyet değiştirme kararı aldığını söyledi.

Cinsiyet değiştirmeden önce erkek sevgilisinin dahi bulunduğunu hatta başından bir evlilik geçtiğini belirten Murat Y, "Bir kadından farkım yoktu. Tek farkım cinsiyetimin erkek olmasıydı. Burdur'da mahkemeye başvurdum. Mahkeme beni yönlendirdi ve ilk olarak Akdeniz Üniversitesi'nde psikolojik tedavi gördüm. Ardından araştırma yaptım Plastik Cerrahi'de SDÜ'nün başarılı olduğunu öğrendim ve buraya ameliyat için geldim. Hafta başında ameliyat oldum. Kendimi 30 yıldır hissettiğim bir kimliğin içinde görüyorum. Artık tamamen kadınım" dedi.

Operasyonla cinsiyetini değiştiren Murat Y., Kader ismini aldı. Murat Y, kendi kaderine yol çizmek için bu ismi tercih ettiğini söyledi. Mahkeme kararıyla önümüzdeki günlerde pembe kimlik alacak olan Murat Y, "Isparta'da kalmayacağım. Burada yaşamak bizim için büyük sıkıntılar içerir. Bu nedenle büyük şehre gideceğim" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 11:16:53
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 11:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atacan deliönü IP: 78.184.42.xxx Tarih : 29.04.2009 21:18:41

bülent ersoy'dan sonra sen misin? madem kadın oldun, dünyadan ilişkini kesmen kafi. sattın biz erkekleri