30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Çocukların yüzü hep gülsün

ÇOCUKLARIN YÜZÜ HEP GÜLSÜN

Gülen Çocuk Derneği ve SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar, amacı Türkiye'de çocuk sağlığının korunması ve iyileşmesi için çalışmalar yapmak olan Gülen Çocuk Derneği’nce, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ne defibrilatör cihazı alındığını bildirdi.

SDÜ Tıp Fakültesi’nin Isparta ve çevresi için çok büyük bir şans olduğunu belirten Gülen Çocuk Derneği ve SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar, “Isparta halkı, Tıp Fakültesi’nin değerini daha fazla hissetmeli. Halkın ilgi gösterdiği ölçüde üniversite hastanesi gelişecek ve kalitesi daha da artacaktır” dedi. Çoğu ilde tıp fakültesi ve üniversite hastanelerinin binalar da dahil olmak üzere birçok ihtiyacı bölge halkı ve hayır kurumlarınca karşılandığını hatırtalan Doç.Dr.Dündar, Isparta halkının da bölgede büyük bir eksikliği dolduran üniversite hastanesine ve Gülen Çocuk Derneği’ne daha fazla sahip çıkacağını umut ettiğini söyledi.

KIYASLANMA YANLIŞ

Öte yandan Dündar, üniversite hastanelerinin özel sağlık kurumları ile kıyaslanmasının yanlışlığına da dikkat çekti. Dündar, üniversite hastanelerinin sağlık sektörünün en son noktası olduğunu ve bu hastanelere daha çok tanı güçlüğü veya tedavi zorluğu çekilen ve ileri araştırma yapılması gereken olguların geldiğini, bu nedenle de bu hastanelerin ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 16:57:03
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 17:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?