5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Çocuklarını kurtardı, eşiyle yandı

Isparta'da, ahşap evde çıkan yangında iki çocuğunu kurtaran baba, eşini kurtarmak isterken alevlerin içinde kaldı.

Evinde yangın çıktığını farkeden Kemal İnan, önce çocuklarından 14 yaşındaki Ferdi'yi daha sonra 16 yaşındaki Pelin'i kucaklayarak evin arka penceresinden toprak zemine attı. Daha sonra içeride mahsur kalan eşi Belkıs İnan (39)'ı kurtarmak için alevlerin arasına giren Kemal İnan geri dönemedi.

Ahşap evde çıkan yangın Isparta Belediyesi itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonrası saat 09.00 sıralarında söndürülebildi. Yangın söndürüldükten sonra Kemal İnan (53) ile Belkıs İnan'ın yanmış cesetlerine rastlandı. Emniyet görevlileri evin etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı çalışmadan sonra Belkıs İnan'ın cesedi evin çıkış kapısından, Kemal İnan'ın cesedi ise çocuklarını kurtardığı evin arka camından battaniye içerisine konularak çıkarıldı. Karı kocanın cenazelerinin çıkarılması sırasında kızları Pelin sinir krizleri geçirdi.

Babalarının fedakarlığı sayesinde yangından kurtulan çocuklar Ferdi ve Pelin İnan'ı komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da olay yerine gelerek yangınla ilgili bilgi aldı, yakınlarına baş sağlığı diledi. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olan Ferdi İnan'ın öğretmenleri de olay yerine gelerek öğrencilerine psikolojik destek vererek sakinleştirmeye çalıştı.

Olayın görgü tanıkları ise "Sabah namazına geldik. Namaz başlamadan önce bir patlama sesi duyduk. Dışarı çıktığımızda evi alevler sarmıştı. Yardım etmek için içeri girmeye çalıştık ancak alevler o kadar yoğundu ki içeri girmek mümkün olmadı" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:19:04
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?