7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Cumhuriyet Bayramı'na büyük ilgi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da büyük bir coşku ile kutlandı. Bayrama halk büyük ilgi gösterdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Isparta büyük coşku ile kutlandı. Bayrama 7’den 70 herkes ilgi gösterirken, askerler büyük alkış topladı. Ispartalı her bayram olduğu gibi bu bayrama ilgisiz kalmayarak meydanları doldurdu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyetinin 84. yıldönümü Güller, Göller ve Halılar diyarı güzel insanların yaşadığı cennet yurt köşesi Isparta’da da büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz. Bu gurur günümüzde tüm Ispartalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum dedi.

Türkiye Cumhuriyeti yok edilmek istenilen bir ulusun, yeni bir devlet oluşturma ve bağımsızlığına kavuşturmak amacıyla giriştiği mücadelenin sonucunda kurulmuştur diyen Uzun, Cumhuriyet, tarihimizdeki en büyük en önemli olaylarından biridir. Bizi biz yapan ve devleti de bizim yapan bir olaydır. Cumhuriyet Milli gayret ve azmin eseridir. Cumhuriyet, Milletle devletin kucaklaşmasını sağlamıştır. Cumhuriyet, Büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim; Milli tarihimizin kaydettiği çok büyük atılımdır. Türk toplumu, Cumhuriyet’le çağdaş bir millet haline gelmiş, Devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yıl içerisinde çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül törenin ardından geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit töreninde öğrencilerin ve öğretmenlerin coşkulu davranışları görülmeye değerdi. Özellikle geçit töreninde askerlerin geçmesiyle ayağa kalkan ve dakikalarca askerleri alkışlayan halk, büyük ilgi gösterdi. Askerler ise “Vatan bize emanet” der gibi emin adımlarla geçit törenini tamamladı.

 

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 13:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?