5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Daire müdürlerine afet sınavı

Göreve başladığı günden bu yana Isparta için hayati öneme sahip konulara hassas yaklaşımıyla dikkat çeken Vali Ali Haydar Öner, şimdide farklı bir uygulama programına imza atmaya hazırlanıyor.

SORU CEVAP

Vali Öner, organizasyonunu İl Sivil Savunma Müdürlüğü’ne yaptırdığı “Afete Hazır Olmak” konulu program için Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri, il müdürleri ve de belediye temsilcilerinden afet hazırlığı konusunda özel sunum istedi.

Yazı da kurumlarının güç ve kaynakları ile afetteki görevlerini 5’er dakikalık sürede sunmalarını isteyen Vali Öner, bu sunumların ardından da her müdürün basın da dahil kendilerine yöneltilecek sorular için özel bir soru-cevap bölümü yapacağına dikkat çekti. Müdürlerin bu bölümdeki performanslarının özellikle dikkate alınacağı öğrenildi

İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLECEK

20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak toplantının organizasyonunu yapan İl Sivil Savunma Müdürü Sedat Gazozcu bu toplantının Isparta için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Gazozcu “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda afete ne kadar hazır olduğumuzu görmek amacıyla böyle bir çalışma yapılıyor. Afetlerin nerede ve ne zaman ve hangi boyutlarda ortaya çıkacağını tahmin etmek mümkün değil. Ancak olası bir afete karşı her an hazırlıklı olmak, hızlı ve de etkin biçimde müdahalede bulunup can ve mal kayıplarını en aza indirmek mümkündür. Bunun için atılacak en önemli adımın afet öncesi hazırlık olduğu hepimizin malumudur” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?