30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Daklaşır düşersin!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA

CHP Genel Başkanı Kemal KıIıçdaroğlu'nun 27 Nisan'daki e-muhtıra olayından sonra AK Parti'nin oylarının arttığını söylemesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, "Bir düz mantık da benden. Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim? Kaset olayı kimin ekmeğine yağ sürdü?" şeklinde yanıt geldi.

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi il gezilerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslendi. Miting öncesi 10 ton gül suyu ile yıkanan meydanda, 21 bin pet şişe vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu meydanda Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik etti.

İktidara efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Sizin kapınızda size hizmet etmeye, Türkiye'nin ufkunu açmaya geldik. Gündemi belirlenen değil, dünyada gündem belirleyen bir Türkiye istiyorduk, onu başardık. Size ve vatanımıza hizmet ediyoruz. Türkiye'ye eserler kazandırıyoruz. Bizim ulaştığımız seviyeye onların hayalleri bile erişemiyor. Biz koltuk, iktidar ve ikbal peşinde değiliz. 'Türkiye kazansın, bu bize yeter' diyoruz. Milletimiz kazasın bu bize yeter. Hastanelerde benim vatandaşım sersefil olmasın, insanca muamele görsün, bu bize yeter. Koğuşlarda yatıyorduk, 1-2 yataklı tuvaletiyle odalarda hizmet veriyoruz. Şimdi hamdolsun, kaymak takımının gittiği hastaneye benim köylüm, çiftçim de gidiyor. 7,5 yıl boyunca hizmette ayrımcılık yapmadık. Bölgesel, etnik ayrımcılık yapmadık. Türk, Kürt, Laz, Gürcü, Boşnak'ı, kısacası 73 milyonu beraber kardeşiz. Yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Kafatasçılık yok. Kimi kafatasçılık kimisi de ırkçılık yapıyor. Her etnik unsuru ile. Hepimiz de Rabb'im yarattı. Biz öyle bakıyoruz. Herkese aynı mesafede olan bir AK Parti var. Sarıkamış'ta biz birbirimize yaslandık. Filistin'de omuz omuza mücadele verdik. Gün oldu ekmeğimizi paylaştık. Düğünlerde beraber halay çektik. Şer odakları bizim kardeşliğimize, fitne sokup birbirimize düşürmek istiyor. Bu topraklarda fitne tohumu, fesat tohumu yeşermez. 73 milyonla birlikte lütfen oynanan oyunları iyi analiz edin. Şöyle yakın tarihe bakın. Ne zaman Türkiye şaha kalmışsa o zaman kirli senaryolar ortaya çıktı. Bu günlerde de aynı oyunlar devreye sokulmak isteniyor. Bir yandan taşeron terör örgütü, öbür yandan da il ve ilçelerde kirli propagandalar yapılıyor. Kimi kimilerin cebinde görüyorsunuz değil mi? Bunlar rastlantı değil. Birtakım iddianameler var. İddianamelerde kim kimlerle iş tutuyor gördünüz mü? Milleti korkutmak, sindirmek için türlü kirli tezgahlar kurulduğunu gördünüz mü? Bu senaryoları boşa çıkaracak, ters düz edecek yegane kuvvet sizlersiniz" dedi.

 

"RUH ÜÇÜZÜ OLDULAR"

12 Eylül Anayasası'na CHP, MHP, BDP'nin karşı olduğunu her mitingde olduğu gibi Isparta'da da yineleyen Erdoğan, "Bunlar nasıl oldu da beraber oldu? 22 Temmuz'da ruh ikizleri demiştim, şimdi ruh üçüzü oldular. Bir de destek kıta buldular ve yanlarına aldılar; o da YARSAV oldu. Bunları biz 12 Eylül öncesi gördük. Şimdi aynı oyun oynanıyor. Bağımsız olması, tarafsız olması gereken yargının demokratik parlamenter sistemde yeri olabilir mi? Bunu yaptılar. Açık açık tavır koyuyorlar. Şimdi kalkmışlar hayır oyununda ittifak ediyorlar. Bu fitne odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacağız. Yeniden 12 Eylül'de ileri demokrasi için, daha fazla özgürlük için evet" şeklinde konuştu.

 

"KILIÇDAROĞLU DÜZ MANTIĞI ÇOK SEVİYOR"

Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Son günlerde meydanlarda konuşuyor ama henüz Anayasa'ya daha giremedi. Hala neden Anayasa'ya hayır dediğini açıklamış değil. Bazı konularda reddi-miras yapıyorlar. CHP yönetimi değişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düz mantığı çok seviyor. Düz mantık yürütüyor sürekli. '27 Nisan bildirisinden sonra AK Parti'nin oyları arttı' diyor. Peki o zaman bir düz mantık da benden. Kirli bir senaryo devreye sokuldu. Kaset skandalı ortaya çıktı. Ardından ne oldu? Şu andaki CHP Genel Başkanı, 'Ben aday değilim' dedi. Hatta o günkü genel başkanı evinde ziyaret etti. Bir baktık ki aday oldu. Bu nasıl bir dürüstlük? Hemen ardından kurultaya gidildi. Kemal Efendi. Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim? Ne tür fırıldaklar dönüyor? Kaset olayı kimin ekmeğine yağ sürüyor? Kim kiminle iş birliği yaptı da bundan kazançlı çıkıldı? 27 Nisan suç duyurusunda bulunacaklarmış. Bütün genelkurmay başkanları ile baş başa görüşürüm. Bundan dolayı da kimseye hesap vermem. Orada görüştüklerim kamuoyunu ilgilendiriyorsa açıklarım, şayet anlatılmaması gereken şeyler varsa çıkıp hiçbir şey söylemem. Anlatılmaması gerekenler benimle de mezara gider. Biz devlet ciddiyeti nedir biliriz. Bir başbakan genelkurmay başkanı ile baş başa görüşür. Ama, orada görüşülenleri anlatmak böyle devlet terbiyesine sığmaz."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Isparta'ya özgün bir deyişle seslenen Başbakan, "Bilmediğin yola girme daklaşır düşersin. Bilmediğin aşı yeme davul gibi şişersin." Bol bol keseden atıyor. Merkez Bankası'nda 24 saat para bassalar bunların vaatlerini karşılayamazlar. Vaatlerinin kaynaklarını sorduğumuzda, 'İktidara gelince görüşürüz' diyorlar. Gelemeyeceksiniz ki. Silyor. Bu topraklarda fitne tohumu, ze iktidar vermez millet. Geçen sene 3 Mart'ta Isparta'da mitinginde Baykal'a söylemiştim. Şimdi de Kılıçdaroğlu'na söylüyorum. Bunlardan yağ, bulgur, tüp gaz olmaz. Bunlar ne zaman iktidar ortağı oldularsa yağ da tüp de gaz da sıra oldu. Kendileri Anayasa değişikliği dışında her şeyi konuştu. Ortada kuyu var yandan geç. Bunlar yandan sağdan soldan kaçak güreşiyorlar. Kendileri yandan geçiyor. Şimdi millete 'hayır' de diyorlar. Milletvekillerini Meclis'te oy kabinine sokmadılar. Sen vekilsin, millet seni oraya iradesini yansıtman için gönderdi" şeklinde konuştu.

Yapamayacakları işi söylemediklerini belirten Başbakan Erdoğan, Ispartalılara referandumda evet çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan, "12 Eylül bir milat olacak. Gelin hep birlikte oy pusulasının biri kahverengi, diğeri beyaz. Ana Muhalefet Partisi Lideri, 'Kahvenin rengi kahvedir' diyor. Şaşırdım. Yeni öğrenmiş kahvenin rengini. Kahvenin 40 yıllık hatırı vardır, oraya davet ediyor. O rengin yanında beyaz var. Ananızın ak sütü gibi beyaz var. Gelin bembeyaz yeni bir sayfa açalım" ifadelerini kaydetti.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:16:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?