5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Davraz Kupası start alıyor

Isparta'nın önde gelen turizm merkezi olan Davraz Kayak Merkezi'nde, 4 takımın katılımıyla düzenlenecek olan Davraz Kupası, yarın start alacak. 

Yarın başlayacak olan Davraz Kupası ile ilgili Davraz Sirene Otel'de düzenlenen basın toplantısına Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkan Vekili Ahmet Görgülü, Sirene Otel Operasyon Müdürü Bekir Hatapçı, Ispartaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Ortaçeşme, Malatyaspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Yavuz İncedal katıldı. 01-05 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın, Davraz Kayak Merkezi'nin ve Isparta'nın tanıtımında büyük rol oynayacağını belirten Vali Uzun, "Bu turnuva bize ivme kazandıracak. Antalya'nın hemen arkasında böylesine güzel bir merkezin olduğunu herkes bilecek. Buranın bir sporcu koordinasyon merkezi olacağını umut ediyorum" diye konuştu. Altyapıdaki sıkıntıların bu yaz sezonunda aşılacağının da müjdesini veren Vali Uzun, yatırımcıların da takımların istedikleri altyapıyı hazırlamasıyla Davraz'ın çok önemli bir merkez haline getirilmiş olacağını söyledi. 

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yavuz İncedal ise, Isparta hakkında çok şey bildiklerini fakat Davraz gibi doğa harikası bir yer olduğunu bilmediklerini söyledi. Bugüne kadar birçok takımda oynadığını, birçok takımın da teknik kadrosunda yer aldığını söyleyen İncedal, "Türkiye'de çok yere gittik kamp için ama Davraz'ı gördükten sonra diğer kamp yerleri ile ilgili düşüncelerimizi bir kenara bıraktık. Ben teknik direktör olduğum sürece, Davraz da kendini geliştirdiği sürece, kamp için önce Davraz'a geleceğiz" dedi. 

Malatyaspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör de, "Fiziki şartlar geliştirilirse Davraz daha güzel bir mekan olur. Herkesin tercihi Davraz olur. Davraz Kupası da bizler için sezon öncesi çok önemli bir sınav olacak. Her yıl bu turnuvaya katılmak istiyoruz. Davraz'ın tanıtımı için ben de üzerime düşen görevi yapacağım. Gittiğim yerde, konuştuğum diğer kulüpteki arkadaşlarıma burayı anlatacağım. Tabi ki buradaki saha sıkıntısı bir an önce çözümlenmeli" ifadelerini kullandı. 

Ispartaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Ortaçeşme ise, Isparta'da böylesine güzel bir kamp merkezinin oluşturulmasının, Yeşil-pembeli kulübe de çok büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Ortaçeşme, "Bu şehirde turnuva yapılması, karşılaşmaların bizim stadımızda oynanacak olması, Ispartaspor'un adının da duyulmasında büyük önem taşıyor. Böyle bir merkezin oluşturulmasında emeği geçenlere, burayı kamp alanı olarak seçen kulüp idareci ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Basın toplantısında ayrıca, saha konusunda Davraz Sirene Otel'in alan genişletme çalışmalarının olduğu da belirtilirken, altyapı konusunda İl Özel İdaresi'nin bu yaz aylarında çalışmalarını tamamlayacağı açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 00:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdem aslan IP: 88.229.77.xxx Tarih : 3.08.2006 11:52:45
Isparta'da böyle bi organizasyonun yapılması çok güzel.ancak benim gördüğüm bir eksiklik var:Düzenlenen bu turnuvaya Ispartasporumuz neden katılmıyor.Kendi şehrimizde bir turnuva düzenleniyor kulüp başkanımız açıklamalarında böyle bir turnuvanın düzenlenmesi önemli diyor fakat ıspartaspor bu turnuvaya katılmıyor.bence ıspartasporun bu turnuvaya ev sahipliği yapması gerekirdi.böylece hem sezon öncesi çok iyiy bir hazırlık olurudu hem de turnuvaya da iyiy bir şekilde ev sahiğliği yapılırdı.