5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Davraz tescil yoksulu

Türkiye’de bir çok ünlü kayak merkezi sahip olduğu pistleri uluslararası sertifika alarak tescillendirirken, Davraz Kayak Merkezi’ndeki hiçbir pistin tescillenmediği bildirildi.


Coğrafi özellikler bakımından doğal pistlere sahip Davraz Kayak Merkezi’nin, uluslararası arenada ortaya koyabileceği tescilli bir pisti bulunmuyor. Yetkililer tescillendirme konusunda yetkili kurumun Uluslararası Kayak Federasyonu (F.I.S) olduğunu belirterek, “Davraz’da uluslararası müsabaka ve organizasyonların yapılması için pistin mutlaka tescillenmesi gerekiyor. Federasyon yetkililerinin Davraz’a davet edilip, pistlerin kalitesinin ispatlanması gerekli” görüşünü ilettiler.


BİR OTELLE ORGANİZASYON OLMAZ
Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Davraz’da organizasyon yapılmasının şu aşamada zaten mümkün olmadığını söyledi. Davraz Kayak Merkezi’nin daha 3 yıldır konuşulmaya başlandığını belirten Şaşmaz, “Uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapmak için daha çok erken. Çünkü yeterli tesisimiz yok. Bu bir süreç. Kayak merkezinde yapılan çalışmalar aşama aşama geçiliyor. daha bir otel varken, pistleri tescil ettirmek gibi bir düşüncemiz yok. Davraz’ı Türkiye’de diğer kayak merkezleriyle yarışır hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.


SIRASI GELİNCE TESCİL EDİLİR
Davraz’da alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Şaşmaz, “Üst yapıda kayak severlerin rahatça konaklayabileceği tesisler inşa edildikten sonra, uluslar arası organizasyonlara sıra gelecek. O noktaya geldiğimizde tabiî ki pistleri de yetkili kurumlara tescil ettiririz” dedi.


5 PİST VAR
Akdeniz’in incisi 2635 metre rakımlı Davraz Kayak Merkezi dünyada hem Alp disiplini, hem Kuzey disiplini kayak yapılabilen ender yerlerden biri olma özelliğini taşıyor. Aralık ayı sonundan nisan ayına kadar kayak yapmanın mümkün olduğu Davraz’da 440 hektarlık alanda kayak yapılabiliyor. Kayak Merkezi’nde ortalama 6 ila 8 km arasında uzunluğu sahip 5 pist bulunuyor. Kayak pistlerinin rakımı 1350 ile 2650 arasında değişiklik gösteriyor

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 10:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?