5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Davraz'a yapay kar projesi

Isparta Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ, Davraz Kayak Merkezi’nin 1650 rakımından başlayan birinci telesiyej kısmında kar olmaması nedeniyle kayak yapılamadığını belirterek, “Suni kar projesini hazırladık ama 2 milyon YTL’ye ihtiyacımız var” dedi.

Söz konusu proje hayata geçtiği taktirde kayak sezonunun daha erkene çekilebileceğini kaydeden  Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ; “Kayak merkezine kar Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında yağmaya başlıyor. Oysaki birinci telesiyejin bulunduğu kısımda hava Kasım ayından itibaren eksilerin altına düşüyor. Suni kar projesini gerçekleştirdiğimiz taktirde Kasım’da kayak imkanını sunmuş olacağız” diye konuştu.

İlk telesiyejdeki 2 bin metrelik mavi pistte kar olmamasından dolayı kayak yapılamadığını dile getiren  Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ; “İlk telesiyejin bulunduğu alanda 2 bin metrelik bir mavi pistimiz var. Oldukça mükemmel bir pist. Ancak karın yokluğundan dolayı kayak yapılamıyor. Suni kar projesini özellikle bu pistte uygulamak istiyoruz” diye görüş belirtti.

Şu anda bile 1950 rakımdan başlayan ikinci telesiyej kısmında kayak yapılabildiğini belirten  Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ, Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 80 cm civarında. Ancak bu ikinci telesiyejde geçerli” dedi.

Suni kar projesinin kaynaktaki sıkıntıdan dolayı hayata geçmediğini belirten Vali Yardımcısı Tayyar ŞAŞMAZ; “Suni kar için projemizi hazırladık. Ancak uygulamaya geçebilmemiz için 2 milyon YTL’ye ihtiyacımız var. Bu miktarı ne İl Özel İdaresi’nin ne de Isparta Valiliği’nin karşılaması mümkün değil. İleri günlerde Davraz Kayak Merkezi’nde tesis sayısı arttığı taktirde ortak çalışma halinde proje hayata geçebilir. Projemiz hazır sadece para imkanımız yok” diye açıklamada bulundu.

Isparta Valiliği
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 10:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?