5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Davraz'ın kaplanları

Isparta Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde Davraz Kayak Merkezi Arama Kurtarma Ekibi oluşturulacak. Ekibe dağ kaplanları adı verilecek.

Isparta turizminin gözbebeği Davraz Kayak Merkezi’nde kaza, kaybolma gibi olaylara müdahale edecek arama kurtarma ekibi oluşturulacak. Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak 6 kişilik ekip önümüzdeki günlerde eğitimden geçecek.

Sivil Savunma Müdürü Sedat Gazozcu, oluşturulacak dağ arama kurtarma ekibine ilişkin, “Davraz Kayak Merkezi’nde olası bir kaza, çığ düşmesi veya kaybolma gibi olaylara anında müdahale edebilecek bir arama kurtarma ekibine ihtiyaç var. 6 kişiden oluşacak ekip eğitimini Davraz Dağı’nda alacak. Gerekli malzemeler için siparişimizi verdik diyen Gazozcu, eğitim çalışmaları kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden de gerekirse destek istenecek. Arama kurtarma ekibine dağ kaplanları adını vereceğiz. İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle ekipte ki kişi sayısı 10’a yükselecek. Ayrıca kayak sezonunda kayak merkezine bir nöbetçi bırakılacak.”

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 16:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?