6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Davulcular Ramazan'a hazır

Isparta’da Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcular, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde kurulan bir komisyon tarafından belirlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında mahallelerde görev yapacak olan 50 davulcu belirlendi. Davulcu adayları ritim ve mani testlerinden geçti.
‘Ramazan şehrimizde yaşanır' sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Arkadaşlarımızı seçerken iki şeye dikkat ediyoruz. Birincisi ritim tutma, ikincisi ise mani okuma. Maniyi makamında ve doğru ses tonunda okumak önemli, çoğu geçen yıllardan tecrübeli davulcularımız bulunuyor. Dilekçe ile müracaatta bulunan davulcu kardeşlerimize kimlik kartı vererek yaptıkları işi yasal hale getiriyoruz. Mahallelerimizde kimlik kartı olmayanlara bu işi yaptırmayacağız. İzinsiz yapanların tespiti halinde gereken her türlü yasal işlem zabıta ekiplerimizce yapılacaktır. Umarım sınavı geçen davulcularımız ramazan ayı boyunca halkımıza eski ramazanları aratmayacaktır” dedi.

Ramazan Davulcuları adına görüşlerini belirten Neşat Kaya da, “Bu organizasyonu sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a ve tüm ekibine öncelikle teşekkür ediyorum. Önceki senelerde olduğu gibi ramazan davulu çalarken, dışarıdan gelen korsan davulcular, para toplayarak gidiyordu. Ancak şu anda Isparta Belediyesi tarafından yapılan bu sınav ve yaka kartları dağıtılmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Eskiye nazaran ramazan davulunu isteyen de oluyor, istemeyen de oluyor. Sevende oluyor, sevmeyen de oluyor, ancak bu atalarımızdan kalan bir şeydir. Biz de vatandaşlarımıza bu konuda saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 18:35:01
Güncelleme :17 Temmuz 2012 Salı 18:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?