4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

DDY: Garı gözden çıkarmadık

Devlet Demir Yolları (DDY) 7. Bölge Müdürü Enver Timurboğa, Pamukkale Ekspresi'nin İstanbul vagonlarının Isparta'ya getirilmemesindeki sebebin teknik özelliklerinden kaynaklandığını söyledi. Enver Timurboğa, Isparta Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyledi.

Isparta çıkışlı-varışlı olarak İstanbul cihetine Pamukkale Ekspres treniyle seyahat edecek yolcuların 20 Temmuz 2005 tarihinden itibaren Dinar-Isparta arasında tren yerine, kuruluş tarafından temin edilecek otobüsle taşınacağını kaydeden Timurboğa, bazı yerel gazetelerde konunun "Isparta'ya tren seferlerinin yapılmayacağı, Isparta garının gözden çıkarıldığı" şeklinde yer aldığını ifade etti.

Pamukkale Ekspres trenindeki vagonlarının yenilendiğini, trendeki yeni TVS 2000 tipi vagonların eskiden olduğu gibi Isparta ve Burdur'a teknik özellikler nedeniyle götürülememekte olduğunu anlatan Timurboğa, "Elektronik donanımlı olan bu vagonlar Karakuyu'da trenin teşkilatından çıkartılması veya trene sonradan ilave edilmesi seyrüsefer emniyeti açısından tehlike arz etmektedir. Pamukkale Ekspresi'ndeki İstanbul vagonlarının Isparta'ya getirilememesi tamamen vagonların teknik özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz Isparta'daki yolcularımızın İstanbul'a ulaşımındaki mağduriyetlerini önlemek ve bu bölge halkına verilen öneme binaen Pamukkale Ekspresi bağlantılı olarak Isparta-Dinar-Isparta arasında otobüs tren bağlantılı kombine yolcu taşımasını başlatmıştır. Bu uygulamayla yolcularımızın Karakuyu-Isparta-Karakuyu arasında soğuk kış günlerinde üşümeden doğan rahatsızlıkları engellenmiştir" dedi.

Isparta Garı'nın yolcu ve yük taşımasına kapatılmasının söz konusu olmadığını belirten DDY 7. Bölge Müdürü Enver Timurboğa, Göller Ekspresi'nin Isparta'dan İzmir'e her gün muntazam olarak çalıştırılacağının altını çizdi. Kuruluş tarafından sadece Pamukkale Ekspres treniyle İstanbul'a gidecek yolcular için teknik nedenlerle önlem alındığını vurgulayan Timurboğa, "Öte yandan bölgedeki yolcularımızın İstanbul'a ulaşımlarında yer konusunda sıkıntıya düşmemeleri için halen İstanbul'a 45 adet/gün olan yer kontenjanı ilk etapta 60 adet/güne çıkartılacaktır. Yolcu talebi arttığı takdirde yer talebinin karşılanması için gerekli tüm önlemler alınacak ve demiryolunu tercih eden yolcularımızın herhangi bir nedenle demiryollarından uzaklaşmasına fırsat verilmeyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 18:25:10
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 14:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?