5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Demirel'in en büyük korkusu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış her yıl olduğu gibi bu yıl da 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katılımıyla yapıldı ve öğrencilere ilk ders yine Demirel tarafından verildi. SDÜ 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılışı bu yıl; irtica, din, terör ve Avrupa Birliği (AB) konuşmalarına konu oldu. 

SDÜ 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılışı, bugün SDÜ Kültür Merkezi'nde yapılan törenle gerçekleştirildi. Açılışa 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Belediye Başkanı Hasan Balaman, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner, parti temsilcileri ve çok sayıda öğretim görevlisi ile öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından üniversitenin tanıtımı yapıldı. Ardından açış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, konuşmasında ilk olarak AB tartışmalarına değindi. Bu durumu kutup ülkelerinde yaşayan kutup ayılarının avlanma şekli ile örnekleyen Rektör Baydar, "Kutup ayılarını avlamak için avcı, karlar üzerine ağzı jilet kadar inceltilmiş bıçağı ters gömüp etrafına su dökerek buz tutmasını sağlar. Buraya taze hayvan kanını sürer. Kan kokusunu alan kutup ayısı bıçağı yalamaya başlar ve dili kesilir. Ancak soğuk hava nedeniyle dilinin kesildiğini fark etmez. Dili kanadıkça daha çok kan emmek için yalamaya devam eder. Her çabasında dili biraz daha parçalanır. Kutup ayısı kan yalama sonunda bitkin düşer ve kan kaybından ölür. Avcı, zedelenmemiş kürkü zahmetsizce elde eder. Siz sevgili öğrenciler, kutup ayısı gibi gafil avlanmamanız konusunda öğüt vermek istiyorum" dedi. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın ardından öğrencilere ilk dersi vermek üzere kürsüye çıkan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, konuşmasında; laiklik, din, terör, irtica konusuna değindi. Bugünkü ortamın çok tartışmalı bir ortam olduğuna dikkat çeken Demirel, tartışmadan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını da ifade etti. Türkiye'de yaşanan bölünmelere dikkat çeken Süleyman Demirel, herkesi Türkiye Cumhuriyeti'ne sarılmaya davet etti. Demirel, "Osmanlı devleti güç ve kuvvetten düşmesi sonucu dağıldı. Avrupa din ve devlet işlerini birbirinde ayırmış, ama Osmanlı bunu yapamamış. Din tamamen kulla Allah arasında olan bir şeydir. Bu ülkede bin senedir sadece bir devlet var. Tek devlet var. Bunu kabul edeceksiniz. Eğer ikinci sınıf vatandaşıysan söyle onu düzeltelim. Durup durduğumuz yerde bir takım rahatsızlıklar icat etmemizin bir anlamı var mı? Evet rahatsızlık icad ediyoruz. Benim korkum yan yana yaşayan, bu zamana kadar birbirinin ne olduğunu dahi sormayan insanlar birbirlerine bakmaya başlıyorlar. Biz kendi kendimizi bölüyoruz o zaman. Gelin birbirimizden kopmayalım. Birbirimize sarılalım. Her birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ne sarılalım. Hepinizin menfaati burada. Bu sebeplerle Türkiye kargaşaya giderse acaba hanginiz memnun olur? Bundan kim karlı çıkar? Vurdum duymaz olmayalım. Hassasiyetleri muhafaza edelim. Yalnız bu hassasiyetlerden bölünmeyi değil birleştirmeyi çıkaralım. Hep beraber dersek çareyi bulmuş oluruz" diye konuştu. 

Süleyman Demirel'in konuşması, davetliler tarafından ayakta alkışladı. Konuşmaların ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar tarafından Süleyman Demirel'e Isparta gülünün tescilletilmiş belgesi hediye edildi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 02:58:06
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 03:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?