5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Demirel'in İslamköy'ü mahalle olacak

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum yeri Isparta'nın İslamköy Beldesi, nüfusu 2 bin kişinin altına düştüğü için belde niteliğini yitirdi. Köy veya yakın bir ilçenin mahallesi olması tartışılan İslamköy'ün Belediye Başkanı AKP'li Lokman Gökmen, komşu Atabey'in mahallesi olmaktan yana görüş bildirdi.

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum yeri İslamköy Beldesi'nin nüfusu, adrese dayalı nüfus sayımında 1100 çıktı. Nüfusu 2 binden az olduğu için belde niteliğini kaybedecek olan İslamköy, yeniden köye dönüşme veya yakın bir ilçenin mahallesi olma tercihi arasında bir yol ayrımına geldi.

İslamköy Belediye Başkanı AKP'li Lokman Gökmen, komşu Atabey'in mahallesi olmaktan yana görüş bildirdi. Gökmen, “Bunun için Atabey Belediye Başkanlığı'na müracaat edeceğiz. Bu kararı almamızda en büyük etken, Atabey Belediyesi hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmek. Belediye meclisi de uygun görürse Atabey'e bağlanırız” dedi. Gökmen, 53 yıl önce belediye teşkilatı kurulan beldenin, belediye olmaktan çıkarılmasına çok üzüldüklerini belirterek, “9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum yeri olan İslamköy, ne yazık ki mahalleye dönüşecek” diye konuştu.

Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel ise “Önce İslamköy halkına sorun, sonra mahalle olun. Önce Süleyman Demirel'in düşüncelerini alın” diye önerdi. Şevket Demirel sözlerini, “Eğer böyle hareket etmezseniz, ilerde bir sorumlulukla karşı karşıya kalabilirsiniz. İşin fayda ve zararlarını anlatın. Zan altında kalmamak için köylünün kararını alın. Bunu şahsi bir mesele haline sokmayın. Köyün çoğunluğu ne derse biz oradayız” diye tamamladı.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?