2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

'Deprem Dede' Isparta'da

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Temel Afet Bilinci Eğitimi" konulu konferansa katılan Deprem Araştırma Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, idareci ve öğretmenlere temel afet bilinci eğitimi verdi.
İlköğretim okullarındaki idareci ve öğretmenler ile bu okullardaki afet kolları temsilcilerine temel afet bilincini aşılamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa çok sayıda davetli katıldı. Konferans, depremin tanımı, depremden önce yapılacaklar ve deprem sigortasının tanıtılması olmak üzere üç bölüm halinde gerçekleştirildi.
İlk olarak depremin tanımını yapan Deprem Araştırma Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremin engellenemez bir doğa olayı olduğunu vurguladı. Deprem hasarlarının çoğunun deprem ve depremden korunma konusunda bilinçsizlikten kaynaklanan hatalar sonucu meydana geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu istatistiki veriler ışığında açıkladı.
ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 23:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?