5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Devlet Hastanesinde yolsuzluk

Sağlık Bakanlığı, Isparta Devlet Hastanesi'ndeki birtakım usulsüzlükler yapıldığı, bazı kişilerin haksız menfaat elde ederek devleti ve vatandaşları zarara uğrattıkları iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Çeşitli tıbbî malzemelerin hastalara kullanılmış gibi fatura edildiği, düşük maliyetli ameliyatların faturalara yüksek rakamlarla yansıtılarak geri ödeme kurumlarının zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, hasta dosyalarındaki incelemelerde kayıt ve faturalama işlemlerinde usulsüzlük ve tutarsızlık bulunduğunu doğruladı.

Isparta Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk incelemesi, yeşil kartlı A.K.'ya bir medikal firmasından ücretli ameliyat malzemesi aldırılmak istenmesi ve yapılan şikâyeti sonrası başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün ön incelemesinde, hastanede bazı usulsüzlüklerle hem hastaların, hem de devletin zarara uğratıldığı tespit edildi. Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'ne aykırı olarak hastalara dışarıdan ücretli tıbbî malzeme aldırıldığı ve bunların hastane kayıtlarında olmadığı belirlendi. Yine hastanede faturalama, satın alma, servis malzeme istek fişlerinde ve malzemelerin kayıt altına alınması gibi işlemlerde de birçok usulsüzlüklerin olduğu tespit edildi. Yine inceleme sırasında H.Ç. adlı hastanın tedavisinde kullanılan protez malzemesinin ameliyathane ve depo kayıtlarında olmadığı, ilgili malzemenin barkodlarına da rastlanılmadığı belirlendi. M.D.'nin dosyasında ise doktor tarafından kullanılması için istem yapılmayan tıbbî malzemelerin, kullanılmış gibi gösterilerek faturalandırıldığı ortaya çıktı. 13 yeşil kartlı hastaya yasak olmasına rağmen dışarıdan malzeme aldırıldığı, hastane kayıtlarına girilmediği anlaşıldı.

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü, usulsüzlüklerin çok daha ileri boyutta olabileceğinin göz önünde bulundurularak konunun araştırılması için bakanlıktan müfettiş talebinde bulundu. Usulsüzlüklerde idarenin zafiyeti bulunduğu iddialarını kabul etmeyen Başhekim Erdoğan Sevük, "Kim hata yaptıysa tespit edilir ve cezasını çeker." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:02:25
Güncelleme :5 Şubat 2008 Salı 17:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?