2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Diyabet Hastanesi hizmet veremiyor

Türkiye’nin dördüncü hastanesi olan Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şubesi Diyabet Hastanesi, maddi olanaksızlıklar nedeniyle açılamıyor.

Hastaneyi Isparta için bir şans olarak nitelendiren Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, özellikle siyasilerin hastaneye ilgi göstermemelerinden yakındı. "Isparta’nın 4 milletvekili var ancak bu hastaneyi görmeye dahi gelmediler" diyen Başkan Aytaç, Isparta ve bölgeye hizmet verecek hastanenin siyasiler tarafından ilgisiz kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Başkan Aytaç, "Türk Diyabet Cemiyeti, kamu yararına kurulan bir cemiyettir. Bu cemiyetin Isparta Şubesi büyük bir imkanı yakalamış, Türkiye’de dördüncü hastaneyi yapmayı başarmıştır. Ama parasal nedenlerle Isparta’ya ve çevremize hizmet verecek olan bu hastaneyi açmakta gecikmekteyiz. Hastanenin hizmet verebilmesi için 200 milyara ihtiyaç var. Toplumun her kesimine sesleniyoruz. Partilisinden milletvekillerine, il daimi encümen üyelerinden belediyesine kadar. Bu hastane kazanılmış bir imkandır. Türkiye’de 40-50 tane böyle hastane yoktur. Toplumun her kesiminden yardım beklemekteyiz" diye konuştu.

Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, 14 Kasım tarihinde kutlanan Dünya Diyabet Günü’nün Ramazan Bayramı’na denk gelmesinden dolayı 25-26-27 Kasım tarihlerinde kutlanacağını belirtti. Kutlamalar sırasında, ücretsiz kan şeker ölçümü yapılacağını ifade eden Başkan Aytaç, amaçlarının el ilanları ve afişler ile halkın diyabete dikkatini çekmek ve kamuoyunda diyabet bilincini geliştirmek olduğunun altını çizdi.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 09:39:51
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 15:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?