5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Diyaliz hastaları doyasıya eğlendi

Isparta Belediyesi'nin fakir ve muhtaç vatandaşlara yönelik düzenlemiş olduğu Eğirdir Gölü yat gezisinin pazar günkü konukları, diyaliz hastaları oldu. 

Günlerinin büyük bir bölümünü hastanelerde, diyaliz makinelerine bağlı olarak geçiren diyaliz hastaları, 1.5 saat süren yat gezisinde, gönüllerince eğlendi. 

Belediyecilik anlayışında yeni bir çağ açtıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, bu gezinin de sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu kaydetti. Başkan Balaman, "Bildiğiniz gibi, göreve gelir gelmez Ak Masa ekibimizi kurduk ve halkımızın sorunlarını tek tek incelemeye çalıştık. Bu süre zarfında hemen hemen her gün, diyaliz hastalarımızı tespit ettik. Bu hastalarımız, bu güne kadar kendi imkanları ya da komşularının yardımlarıyla hastanelere gitmekte ve tedavilerini sürdürmekteydi. 

Bu hastalarımıza yardımcı olmak için, hemen bir araç satın aldık ve hastalarımızın, belli periyotlarda hastaneye gidip gelmelerini sağladık. İşte her gün hastane ve ev arasında mekik dokuyan hastalarımızı, 1 gün de olsa farklı bir ortama götürmeyi düşünerek bu aktiviteyi gerçekleştirdik. Hastalarımıza, 1.5 saat de olsa gölde yat gezisi düzenleyerek hastalıklarını unutturmaya çalıştık" dedi. Diyaliz hastaları ve onlara kol kanat olan eşleri de bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Balaman'a teşekkürlerini iletti. Diyaliz hastası Ahmet Taş, "5 yıldır diyaliz ünitelerine bağlanarak hayatımı idame etmeye çalışıyorum. 

Belediye Başkanı'mız Hasan Balaman gelmeden önce hastanelere eşimin ve komşularımın yardımıyla gidip geliyordum. Sayın Balaman'ın bizlere göstermiş olduğu özveri sayesinde, artık belediye ekipleri tarafından evimizden alınıyor ve tedavi sonrasında yeniden evimize bırakılıyoruz. Bu, bizim için büyük bir nimet. Ayrıca başkanımıza, bize 1 gün de olsa hastalığımızı unutturarak Eğirdir Gölü'nde gezi düzenlediği için teşekkür ederiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 18:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?