30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Diziler öğrencileri olumsuz etkiliyor

OKUL DİZİLERİ ÖĞRENCİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi, TV'lerdeki okul dizilerinin çocukları olumsuz şekilde etkilediğini belirterek “Çocukların gelişimlerine zarar veren bu diziler için şikayette bulunacağız” dedi.

Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi, okul dizilerinin öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi.Hemen her kanalda bir okul dizisi olduğunu belirten Çiftçi, “Bu dizilerde dkullarda olmaması gereken şeyler sanki oluyormuş gibi gösteriliyor. Dizide öğrenciler olunca ülke genelindeki öğrencilerin dikkatini çekiyor ve izliyorlar. Bu diziler öğrencilere çok zarar veriyor. Dizilerle ilgili bakanlık düzeyinde mutlaka çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda şikayet dilekçesi vereceğiz” dedi.

Bazı öğrencilerin dizideki bir öğrencinin giydiği kravatın aynısını takmaya kadar etki altında kaldığını belirten Çiftçi, “Bu konuda okul kadar anne ve babalara büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. Çünkü, anne ve babalar çocuklarını mümkün olduğu kadar bu tür dizilerden uzak tutmalılar ve çocuklarının boş zamanlarını spor, bağlama ve halk oyunları gibi daha güzel zaman geçirecek kurslara veya metodlarına yönlendirmelidirler” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 17:18:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 18:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?