5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Doğa turizminin yeni adresi Isparta

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, geçen yıl Isparta'yı 167 bin turistin ziyaret ettiğini bildirdi.

Vali Uzun, bir önceki yıla göre geçen yıl Isparta'ya gelen turist sayısında yüzde 17'lik artış olduğunu ve ili 167 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Isparta'nın eşsiz bir doğa güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Vali Uzun, şöyle konuştu:
“Artık sahil turizmi önceliğini kaybediyor, doğa turizmi ilgi çekiyor. Bu konuda da en şanslı il olarak Isparta'yı görüyorum. Isparta bu faktörleri çok iyi değerlendirmeli. Valilik olarak gerekli tanıtımları yapıyoruz ancak sadece bizim girişimlerimiz yeterli değil. Özel sektörün de kollarını sıvaması şart.”

Turizmin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade eden Vali Uzun, “Tabii ki turist sayısını artırmak isteriz ancak bir yıl boyunca yaptığımız çalışmaları ufak bir olumsuzluk yıkabilir. Bu nedenle hedef belirtmek yanlış olur” dedi.

Vali Uzun, Isparta'da bakanlık işletme belgeli 10 otel bulunduğunu ve toplam yatak kapasitesinin 1034 olduğunu belirterek, mezuniyet gibi özel günlerde kalacak yer bulunmasında sıkıntı yaşandığını, şu anda bile otellerin yüzde 80-90 oranında dolu olduğunu söyledi.

EKO TURİZM

Isparta'nın, 2023 Türkiye Stratejisi çalışmalarında Eko Turizm Bölgesi olarak ele alındığını bildiren Uzun, şöyle devam etti:
“Göller Bölgesi'nin merkezi niteliğindeki Isparta, coğrafyası üzerinde bulunan zengin doğal güzellikleri ve kültürel varlıkları ile her türlü turizm çeşitliliğine imkan veren bir turizm merkezidir. Kayakseverlere, dağcılara, yamaç paraşütü yapanlara, bisikletçilere, avcılara, yüzücülere, foto safari yapanlara, kısacası her türlü doğa sporu yapanlara eşsiz imkanlar sunulmaktadır. Kültür turizmi, inanç turizmi, kış turizmi, eko turizm, endemik bitki turizmi, mağara turizmi, kongre turizmi, dağ ve yayla turizmi, gibi daha birçok alternatif turizm çeşitleri ilimizde yakın gelecekte aranan aktiviteler olacaktır. Çeşitlerini çoğaltabileceğimiz turizm aktiviteleri bir destinasyon olarak düşünülmekte ve ilimizin sahip olduğu bu potansiyelle ulusal ve uluslararası platformlarda bir marka haline getirilmeye çalışılmaktadır. İlimizin turizm potansiyelinin değerlendirilerek sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmesinin sağlanması paralelinde, yöremizin turizmde öncelikli yöre haline getirilmesi için turizm yatırımlarının bölgemize yönlendirilmesi gerekmektedir. İşte turizm bilincinin önemi de burada yatmaktadır. Dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve hızlı gelişmeye uyum sağlaması gerekmektedir.”

DAVRAZ'A 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Geçen yıl Davraz Kayak Merkezi'ne 5 milyon dolar yatırım yapıldığını vurgulayan Vali Uzun, bu yıl da arıtma tesisi ihalesinin gerçekleştirildiğini, ayrıca üçüncü telesiyej yapılmasının gündemde olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin dünya turizm sektöründe en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldığını kaydeden Vali Uzun, “son yıllarda hemen her sektörde üst üste yaşanan, dünya ekonomisini olumsuz etkileyen krizlere rağmen ülkemiz turizm sektörünün geçen yıllara göre yükseliş kaydetmiş olması gerçekten büyük bir başarıdır. Türkiye artık, dünya turizm sektöründe en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer almıştır” diye konuştu. Vali Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hedeflerimize ulaşabilmemiz için ülkemiz turizm yatırım ve tanıtımının tek başına kamu kaynakları ile yürütülmesi beklenilmemelidir. Unutmamalıyız ki ülkemizin yarınlarında bacasız sanayi turizmin varlığı ve etkisi her geçen gün artarak devam edecektir ve ancak turizm sektörüne dolaylı olarak veya doğrudan hizmet veren tüm kuruluşların da yatırım ve tanıtıma kaynak ayırarak destek sağlamaları durumunda daha fazla bütçe ve entegre bir iletişim ile daha etkin bir tanıtım yapılabilecektir.”

AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 16:22:45
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?