4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Doğalgazda süreç başlıyor

Isparta gündeminde uzun zamandır tartışılan doğal gazda geri sayım başlıyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 4. maddesi dördüncü fıkrası (g) bendi ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 5. maddesi uyarınca, “Isparta-Burdur Doğal Gaz Dağıtım Lisansı” ihalesi yapılmasını kararlaştırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 12/05/2005 tarih ve 486 sayılı Kararı uyarınca, Isparta, Burdur illeri ile Gönen ve Bucak ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için, “Isparta-Burdur Doğal Gaz Dağıtım Lisansı” İhalesi, Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak.

Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek.

İhale ilanının resmi gazetede yayınlanmasının arkasından konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Doğal gaz Ispartalılar için çok önemlidir. Şehrimizle beraber çevre il ve ilçelere de gelecek olması ayrı bir güzelliktir. Daha öncede müteaddit defalar söylediğimiz gibi Enerji Piyasasınca yapılacak bu ihale bütün iş adamlarına açıktır. Herkesin gözü önünde şeffaf şekilde yapılacak olan bu ihalenin dikkatle izlenmesini ve şehrimize sahip çıkılmasını istiyorum. Bu sebeple de şehrimizdeki iş adamlarını Isparta’mız için yapılacak bu ihaleye katılmaya çağırıyorum" dedi.

İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişilerin lisans verilme tarihinden itibaren Isparta ve Burdur şehirleri için ayrı ayrı olmak üzere, en geç; 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlaması, 18 ay içinde dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlaması, 5 yıl içinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlaması gerekiyor. Abone bağlantı bedeli; şartnamede belirlenecek.

Dağıtım lisansı ihalesine teklif verebilmek için şirketlerin kurumdan yeterlilik alması gerekiyor. Yeterlilik almak isteyen şirketler, 7. maddede belirtilen bilgi ve belgeleri, başvuru dilekçesi ile birlikte, en geç 15/07/2005 günü saat 17.00’ye kadar, Kurumun "Ziyabey Caddesi No:19 Balgat–Ankara" adresine elden teslim edecekler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?