5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Domuz gribine karşı ekmek

DOMUZ GRİBİNE KARŞI EKMEK

Isparta'da domuz gribine karşı, içinde vücut direncini arttıran B vitamini, demir ve çinko elementlerinin bulunduğu ekmek üretildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi doktor ve gıda mühendislerinin görüş ve önerileriyle Hediye Un isimli işletme tarafından üretilen ekmek büyük ilgi görüyor. Ekmeğin domuz gribine karşı etkili olduğu belirtiliyor.

İçerisinde B vitamini ile demir ve çinko elementlerinin bulunduğu ekmekle, vücut direncinin arttırılması ve grip virüsü ve diğer virüslere karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Değirmenci Fırın İşletme Müdürü ve Ziraat Mühendisi Mehmet Dışpınar, dünyada her 4 kişiden birinin vitamin ve mineral gibi besin elementi yetersizliği yaşadığını söyledi. Özellikle H1N1 virüsü gibi gribal enfeksiyonlara karşı müşterilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla vitaminle ekmeği geliştirdiklerini belirten Dışpınar, "Ekmek ile günlük vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanacak. Böylelikle vücut direnci arttıralacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 10:03:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 10:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?