30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

DOSB’de arıtma zamanı

DOSB’DE ARITMA ZAMANI

Altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Isparta Minasın Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde günde 3 bin metreküp kapasiteli kimyasal ve biyolojik arıtmanın ihalesi için start verildiği açıklandı.

Deri OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Mehmet Boylu, çevresel etkinin ortadan kaldırılması için arıtmanın şart olduğunu belirtti. Minasın’da faaliyet gösteren tabak esnafının çıkardığı kimyasal ve biyolojik atıkların Karacaören Barajı’na kadar akmasından rahatsızlık duyduklarını söyleyen Boylu, müteşebbis heyetin kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi yapılması için ihale hazırlıklarına başladığını kaydetti.

Yüksek maliyetli arıtmanın devlet kredileri kullanılarak yapılacağını kaydeden Boylu, “Arıtma tesisini devletimiz yardımcı olsa da olmasa da yapmak zorundayız. Arıtma olmadan Deri OSB’nin olması mümkün değil. Çünkü buralardan çıkan kirli atıklar çevremize büyük zarar veriyor. Minasın Deri OSB’de faaliyet gösteren tüm esnafımız da bu konudaki duyarlılığı ortaya koyuyor. Müteşebbis heyet olarak arıtma tesisini yapıp, daha güzel bir çevre oluşumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:12:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 11:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?