5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Dua eden imam açığa alındı

DUA EDEN İMAMA AÇIĞA ALINMA CEZASI

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 29 Mart seçiminden sonra görevi devir aldığı gün yapılan törende "Isparta'ya bir daha zulüm ve kötülük yaşatma Allah'ım" diye dua eden imama açığa alınma cezası kesildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personeli olarak Almanya'da imamlık yapan Ispartalı Mustafa Yücel, MHP'li Günaydın'ın belediye başkanlığı koltuğunu devraldığı gün seçimi kaybeden eski başkan için "Isparta'ya bir daha zulüm ve kötülük yaşatma Allah'ım" diye dua etmişti.

Edinilen bilgilere göre, Türk Kamu-Sen Üyesi İmam Mustafa Yücel, 29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde oy kullanmak için izin alarak Almanya'dan memleketi Isparta'ya geldi. Mustafa Hoca'dan, izinli olduğu sırada seçimden 2 gün sonra Isparta Belediyesi'nde yapılacak devir-teslim töreninde dua yapması istendi. Bu isteği reddetmeyen Yücel, Isparta'nın 5 yıl boyunca yaşadığı zulüm ve kötülükleri bir daha yaşamamasını temenni eden duasına izleyenler tarafından yüksek sesle 'amin' denildi. Bu dua haberlerde

yer alınca Isparta Valiliği harekete geçti. İddialara göre, Vali Ali Haydar Öner, İl Müftüsü İsmail Öncel'i arayarak imam hakkında soruşturma açılması talimatını verdi.

Vali Öner'in talimatı üzerine İl Müftülüğü, soruşturma kapsamında konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdi. Diyanet, Mustafa Yücel hocanın 31 Mart günü Isparta Belediyesi'ndeki devir-teslim törenindeki duasının ses ve görüntü kayıtlarını istetti. Kanal 32 ve diğer kayıtlardan örnekler alan Diyanet İşleri Başkanlığı, teşkilat bünyesindeki görgü tanığı imamların da ifadesine başvurdu. Yücel hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi. Ancak 30 yıllık imam Yücel, açığa alınma kararının uygulanmasından

emeklilik hakkını kullanarak kurtulabildi. Diyanet'in açığa alma kararı sonrasında emeklilik hakkını kullanan Yücel, memuriyete veda etti. Almanya'dan dönmeyen 3 çocuk babası Mustafa Hoca, Türk Ocakları'nda görev yapmaya başladı.

DUA EDEN İMAMA AÇIĞA ALINMA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 16:33:01
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 23:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?