5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Düğünlerde tek tabakta yemek yasağı

Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun tek tabaktan yasak kararı ilçelere de sıçradı. Bu bağlamda Eğirdir Hıfzıssıhha Kurulu, düğün, sünnet ve mevlit gibi yemek davetlerde aynı tabaktan yemek ikram edilmesini yasakladı.

Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, 7 Ağustos’ta yapılan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu yönde karar aldığını duyurdu. Kararı bulaşıcı hastalıkları önlemek ve kişisel hijyen açısından Gıda Koteksi’ne uygun şartlar oluşturmak için aldıklarını belirten Cevheroğlu şunları söyledi:
“Kaymakamlığımız ve Hıfzıssıhha Kurulumuz, bizi biz yapan ve milli kültürümüzü oluşturan değerlere, gelenek ve göreneklere karşı değildir. Bu açıdan kararımızın çekirdek ailelerimizin ve geniş ailelerimizin ortak yaşamlarında birlikte yedikleri yemek ortamına müdahalesi olarak anlaşılmamalıdır.

Ev ortamındaki hayatın tüm özel hakları Medeni Kanun çerçevesinde saklıdır ve ailelerimize aittir. İlçemiz genelinde her türlü toplu halde katılım olan düğün, sünnet, mevlit gibi yemek davetlerinde; bulaşıcı hastalıklar ve kişisel hijyen açısından gıda kodeksine uygun tek kişilik, tek kullanımlık kaplarda veya servis tepsilerinde yemeklerin yenmesine ve bu konuda yetkili kurumlar tarafından eğitim ve denetimin yapılması hakkında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan benzer kararın tekrarına karar verildi.”

ESNAF MUAYENE KARTI ÇIKARILACAK
Cevheroğlu, ilçe genelinde her türlü toplu halde katılım olan düğün, sünnet, mevlit gibi yemek davetlerinde aşçılık yapan şahısların ise tüberküloz açısından akciğer filmi sonucu, burun, boğaz, gaita kültür sonuçlarının işlendiği ‘Esnaf Muayene Kartı’ çıkartmalarına karar verildiğini de açıkladı. Karara göre, her yıl geleneksel olarak ilçede ‘Pınarpazarı’ adı altında kurulan pazar yerinde faaliyette bulunan işletmelerin ilgili kurumlarca sıhhi kontrollerin yapılmasına ve hayvan kesimlerinin veteriner kontrolünde yönetmeliğe uygun ortamda yapılmasına karar verildiği de bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 14:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?