6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Dünyanın en büyükleri

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 12. Gül ve Halı Festivali kapsamında Kaymakkapı Meydanı'na konulacak dünyanın en büyük gül heykellerinde son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Konuyla ilgili çalışmaların iki yıldan beri devam ettiğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, heykellerin tasarımını kendisinin yaptığını, heykellerin toplam 52 ton ağırlığında, yaprakları ile birlikte 28 metre boyunda olacağını söyledi.

Yapılan gül heykellerinin Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük gül heykelleri olacağını ve Isparta'nın simgesi haline geleceğini dile getiren Günaydın, Gökçay kavşağında yapılacak Gül Müzesi'ne de konulacağını söyledi. Başkan Günaydın, müzenin ihalesi için de son aşamaya gelindiğini anlattı.

FİRMALAR ATAK YAPIYOR

Isparta'da gül firmalarının atak yapmaya başladığını ve araştırmalarını güçlendirdiklerini belirten Günaydın, bu araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklediğini ifade etti. Başkan Günaydın, “Bu güllerle sembollerle bu çalışmaları ekonomide büyük etki yapacak ve bir gün gelecek ki, Isparta kozmetik sanayiinde Türkiye'nin Paris'i olacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 18:04:09
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 18:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?