5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Eczacı zarar tespitine başladı

ECZACI ZARAR TESPİTİNE BAŞLADI

Ispartalı eczacılar 4 Aralık'tan önce raflarında kalan ilaçlardan doğan zararlarını tespit etmeye başladı.

Hükümet'in tasarruf tedbirleri kapsamında ilaç iskontolarında indirim uygulaması 4 Aralık 2009 tarihinde hayata geçmişti. Eczacılar stok yapmamalarına rağmen bu tarihten önce alıp raflarında kalan ilaçlardan doğan zararlarını tespit ederek, Türk Eczacılar Birliği'ne bildirmeye başladı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Eczacı Mustafa Aytaç, ilaç fiyatlarında düşüş olacağını bildikleri için stok yapmadıklarını söyledi.

Kendi tedbirlerini almalarına rağmen ilaçların rafta kaldığını dile getiren Aytaş, "Şimdi raflarımızda kalmış ilaçları tek tek tespit ederek, Türk Eczacılar Birliğinin web sitesindeki bildirim formuna iletiyoruz. Aradaki fark firmalara bildirilecek ve ilaç firmaları eczacıların zararını karşılayacak. Artık ilaçlar düşen fiyatlar üzerinden satılıyor. Aradaki farkın geri ödenmesine ilişkin uygulamanın nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. Bunun için bir tarih verilmedi. Geri ödeme ne zaman hangi şekilde yapılacak bilmiyoruz. 'İnşallah gelir' umudundayız" dedi.

Eczane raflarındaki ilaçların yüzde 50'sinde fiyatların düştüğünü anımsatan Aytaç, şöyle konuştu; "Gündelik veya raporlu ayrımı olmaksızın ilaçlarda yüzde 50'ye varan düşüşler var. 100 TL'lik bir ilaçta eczacı yüzde 20 ıskontoyla 20 TL kazanırken, 80 TL'ye inen aynı ilaçtan şimdi 16 TL kazanıyor. Kar marjı azalıyor ancak giderler artıyor. İşte bu nedenle yıl sonuna kadar cirosu düşük 7 bin eczanenin kapanması bekleniyor."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:00:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 10:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?